Декларация в подкрепа на членството на Украйна в НАТО са

...
Декларация в подкрепа на членството на Украйна в НАТО са
Коментари Харесай

ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС и ИТН с декларация за приемане на Украйна в НАТО след войната

Декларация в поддръжка на участието на Украйна в НАТО са внесли за гласоподаване в Народното събрание група депутати от ГЕРБ, „ Продължаваме промяната-Демократична България “ и „ ИТН “.

Под плана са се подписали водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, председателката на парламентарната група на партията Десислава Атанасова, съпредседателите на Демократична България Христо Иванов и Атанас Атанасов, ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, знаково - депутатът от Движението Делян Пеевски, ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов и други

„ За да бъде обезпечена сигурността на Украйна да се самозащити от агресора на нейна територия, упорства институциите в България да продължат да ѝ оказват политическа, финансова, филантропична, военна и военно-техническа поддръжка до цялостното възобновяване на суверенитета ѝ в интернационално приетите граници “, написа в текстовете.

„ Ние като страна би трябвало да подкрепяме евроатлантическата интеграция на Украйна в НАТО и Европейски Съюз при съблюдаване на всички правила. Такава е декларацията, която сме внесли в деловодството на Народно събрание, и ние разчитаме, че тя ще бъде призната ”, сподели Мустафа Карадаъй.

Очаквано измежду вносителите няма депутати на „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия. 

Зам.-председателят на Народно събрание Никола Минчев (ПП-ДБ) съобщи, че подписът на Атанас Атанасов обвързва цялата парламентарна група и ПП-ДБ поддържа присъединението на Украйна към Алианса. Той дефинира като „ аболютно механически въпрос “ неналичието на представител на Политическа партия измежду вносителите на текста.

Декларацията се чака да бъде прегледана в пленарна зала идната седмица.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР