Декларация от Сибиу за стратегията на общността за следващите 5

...
Декларация от Сибиу за стратегията на общността за следващите 5
Коментари Харесай

Декларация за бъдещето на Европейската общност бе одобрена на срещата на ЕС в Сибиу


Декларация от Сибиу за тактиката на общността за идващите 5 години утвърдиха министър председателите на страните – членки на Европейския съюз в границите на неофициалната среща на върха. Това излиза наяве от изказването на водачите на Европейски Съюз.

„ Потвърждаваме, че сме по-силни в този все по-нестабилен и комплициран свят, когато сме обединени. Признаваме отговорността си като водачи за укрепването на нашия съюз и за по-доброто ни бъдеще, като в същото време признаваме европейската вероятност на други европейски страни. Затова през днешния ден единомислещо одобрихме декларацията от Сибиу за 10 уговорката, " се споделя в изказването.

Подчертава се, че всички идни решения на Европейски Съюз ще следват буквата и закона за тези 10 уговорката. „ Днешният Европейски съюз е по-силен от вчерашния и желаеме да продължим да го укрепваме и на следващия ден. Това е нашият ангажимент към бъдещите генерации. Това е духът на Сибиу и на новият съюз във формата на 27 страни, подготвени да одобряват бъдещето си като едно цяло “, се споделя в документа.

10-те уговорката

Първото от 10-те уговорката в Декларацията от Сибиу е: „ отбрана на единна Европа “.

„ Ще пазиме единна Европа – от изток на запад, от север на юг. Преди тридесет години милиони хора се бориха за своята независимост и единение и унищожиха желязната завеса, която десетилетия разделяше Еврапа. Няма място за разделяне, когато се работи против единния ни интерес “, се отбелязва в документа.

Втората и третата точка в декларацията касаят единството и „ общите решения “. „ Ще бъдем единни, без значение от всичко “, се споделя в текста, като се декларира също по този начин, че „ постоянно ще търсим взаимни решения, ще се вслушваме един в различен в духа на разбирането и уважението “. В документът се акцентира, че Европейски Съюз „ ще продължи да пази своя метод на живот, народна власт и господство на закона “.

„ Винаги ще се придържаме към правилото на справедливостта, било то на пазара на труда, благосъстоянието, стопанската система или цифровата промяна. Още повече ще понижим разликите посред ни и постоянно ще оказваме помощ на най-уязвимите в Европа “, се споделя в декларацията, като се акцентира, че ще бъдат предоставени и съответните средства „ нужни за реализиране на тези цели и реализиране на тази политика “.

В документът се акцентира, че Европейски Съюз „ ще пази бъдещето за идващите генерации европейци “. „ Ще влагаме в младежта и ще създадем съюз, кадърен за бъдещето, кадърен да се оправи с най-насъщните проблеми на XXI век “, се отбелязва в декларацията. „ Ще пазиме жителите си и ще осигурим тяхната сигурност, инвестирайки в работната ни мощ с интернационалните сътрудници.

В последната точка от декларацията се приказва за това, че Европейският съюз ще бъде „ виновен международен водач “. „ Проблемите, пред които сме изправени през днешния ден засягат всички ни. Ще продължим да работим с сътрудниците си по света, с цел да поддържаме и развиваме учреден на разпоредбите интернационален ред, оптимално потребление на новите търговски благоприятни условия и взаимно решение на световните проблеми, като запазване на околната среда и битката с промените на климата “, се акцентира в документа.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР