Декларация на Възраждане за съдбата на въглищните централи стана причина

...
Декларация на Възраждане за съдбата на въглищните централи стана причина
Коментари Харесай

Искри на тема въглищни централи в пленарната зала между „Възраждане” и БСП

Декларация на „ Възраждане ” за ориста на въглищните централи стана причина за замяна на реплики сред депутати от партията на Костадин Костадинов и Българска социалистическа партия. Искрите и безредиците в залата провокираха ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов да разгласи 15 минутна отмора.

Повод за напрежението стана декларацията от трибуната на Искра Михайлова, която настоя за проверка на Плана за възобновяване и резистентност в частта „ Енергетика ”, с цел да се запазят въглищните централи.

„ Лъжа е изказванието, че в Плана не е планувано закриването им ”, съобщи депутатът от „ Взъраждане ”. 

„ Закриването на въглищните ни мощности всъщност е икономическо ликвидиране на Старозагорски район. „ Марица изток ” е най-големият индустриален комплекс в Югоизточна Европа и в своята целокупност е обект от стратегическо значение за националната ни сигурност ”, сподели още тя.

В нея се упорства за опазване на централите в Маришкия басейн и гарантиране работните места на хората. Декларацията стана причина за отговор от страна от левицата още веднъж с декларация.

Георги Гьоков излезе на парламентарната естрада и сподели, че са се изрекли неистини, които персонално го засягат като депутат от 27 МИР Стара Загора и като пореден бранител на комплекса „ Мини Марица Изток “. По думите му всичките му изказвания са в тази посока. „ Това, че някой излиза и споделя, че съм поканен на някаква среща, не дава отговор на истината “, безапелационен е той.

Цончо Ганев от своя страна съобщи, че схваща, че някогашният министър от четворната коалиция на Кирил Петков, Корнелия Нинова, Слави Трифонов, поради преклонната си възраст, няма опция да си преглежда имейлите. „ Но доста хубаво ще бъде най-малко един някогашен министър да има обикновена софтуерна просветеност, тъй като друга няма, само че да си види имейла, да си види поканата, тъй като бяха поканени освен представители на Българска социалистическа партия, които гласоподаваха „ въздържал се “ – това значи закриването на ТЕЦ-овете и Българска социалистическа партия работи за това “, счита той. „ Поканен сте, по тази причина недейте да лъжете “, сподели още Ганев.

След тези изявления народните представители от двете политически обединения се събраха към парламентарната естрада.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР