Декември е! Време за уют, вкусотии и топлина. Затова ви

...
Декември е! Време за уют, вкусотии и топлина. Затова ви
Коментари Харесай

Рецепта за мъфини с тиква и мед

Декември е! Време за уют, вкусотии и топлота. Затова ви представяме едно предложение, с което да се позабавляват вкъщи, когато студеното време на открито не си разрешава да излизате. Запълнете свободното си време с изработката на тези вкусни мъфини с тиква и мед. Ето по какъв начин:

Необходими съставки:
тиква 300 грамаяйца 2 брояолио 1/2 чаена чашамед 1/2 чаена чашабрашно 2 чаени чашиорехи 30 грамастафиди 30 грамабакпулвер 2 чаени лъжициванилии 2 брояканела 1/2 чаена лъжица
Начин на подготвяне:

Първата стъпка от рецептата за мъфини с тиква и мед е подготовката на тиквата. Борбата с тиквата е безмилостно жестока! Първо би трябвало да бъде разрязана, след това би трябвало да се почисти от семките, по-късно да се обели, а най-после да се нареже на части. За огромна наслада на феновете на тиква, по пазарите, а и в някои магазини, към този момент се предлага почистена тиква на части. След като към този момент имате почистени части тиква ги сложете в тенджера с към 1 чаена чаша вода и варете до момента в който тиквата е изцяло сварена и е станала напълно мека. Отцедете добре от водата, защото в противоположен случай мъфините няма да могат да се изпечат добре и ще останат кашкави.Сварената тиква настържете, или пюрирайте 1 чаена чаша.

С миксер, или с тел разбийте добре яйцата (предварително извадени от хладилника и постояли на стайна температура) и олиото в огромна купа. Добавете разтопения мед и разбийте още веднъж.Пресейте брашното със решето. Добавете към него бакпулвера, канелата, ванилията и солта. Малко по малко изсипете сместа с брашното към тази с яйцата, като още веднъж разбивате с миксер. Накрая прибавете настърганата тиква, стафидите и дребно нарязаните орехи и разбъркайте добре с лъжица.

Готовата примес за мъфините с тиква изсипете в авансово квалифицираната форма за мъфини. Във всяко гнездо на формата за мъфини сложете по една хартиена кошничка, а във всяка от кошничките изсипвате от сместа. Но не ги цялостните догоре, а до ¾, с цел да не прелеят мъфините при печенето.

Печете мъфините с тиква в авансово загрята на 180 градуса фурна за към 30-35 минути. За да сте сигурни, че мъфините са изпечени е най-добре да пробвате в съчка за зъби. Ако откакто ги бучнете клечката остане чиста и нищо не залепне по нея, значи мъфините са подготвени!
Съвет: Същата примес можете да употребявате и за приготвянето на кекс с тиква. За неговото изпичане ще е нужно малко повече време, като е най-добре да го пробвате с съчка, с цел да не остане кексът с тиква недопечен.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР