Деканът на колежа Тринити д-р Майкъл Банър се намеси, за

...
Деканът на колежа Тринити д-р Майкъл Банър се намеси, за
Коментари Харесай

Декан от Кеймбридж твърди, че Иисус може да е бил транссексуален

Деканът на колежа " Тринити " доктор Майкъл Банър се намеси, с цел да поддържа възгледа за трансджендър Иисус, откакто предходната неделя младши теоретичен помощник съобщи, че Христос е имал " транс тяло "
Автор:. Следвайте " Гласове " в 

Църковни поклонници викаха " разкол " по адрес на декана на колежа " Тринити ", напускайки " със сълзи на очи " проповедта, в която се твърди, че Иисус може да е бил транссексуален. Но гледната точка за Иисус като транссексуален е „ законна “ съгласно доктор Майкъл Банър - деканът, който се намеси, с цел да отбрани изказванието, направено на проповед предходната неделя, че Христос е имал „ транс тяло “. 
Д-р Майкъл Банър, деканът на Тринити Колидж, поддържа младшия теоретичен помощник Джошуа Хийт, който сподели ренесансови и средновековни картини на разпятието, изобразяващи странична рана, която той оприличи като вагина пред присъстващите.
Страничната рана „ несъмнено има вагинален тип “, сподели Хийт, чиято докторска степен е ръководена от някогашния архиепископ на Кентърбъри Роуън Уилямс.


Деканът на Тринити Колидж, доктор Майкъл Банър, се намеси в поддръжка на мнението за Иисус като транс-сексуален, откакто младши теоретичен помощник съобщи, че Христос е имал „ транс тяло “

Изследователят употребява картината от 1400-ти век Пиета със Светата Троица от Жан Малуел, изложена в Лувъра, с цел да илюстрира своята теза
„ В тези произведения тялото на Христос, което е по едно и също време мъжко и женско тяло е и тяло на всички тела, затова тялото му е също и транс-тяло “, твърди откривателят. 
Според  Хийт употребява картината от 1400-ти век Пиета със Светата Троица от Жан Малуел, изложена в Лувъра, с цел да илюстрира своята теза. 
Творбата на френския художник Анри Маккерони от 1990 година „ Христос “ също се появи по време на проповедта, както и молитвеникът на Бонне от Люксембург.
В писмо до декана един богомолец споделя: „ Напуснах службата в сълзи. Вие предложихте да поговорите с мен по-късно, само че бях прекомерно смутен. Отнасям се с изключително пренебрежение към концепцията, че като се направи дупка в мъжа, през която да се проникне, той може да стане жена. Изпитвам пренебрежение към сходни изображения, когато се ползват към нашия Господ от амвона по време на вечерната молитва. Отнасям се пренебрежително към концепцията, че би трябвало да бъдем поканени да съзерцаваме мъченичеството на „ транс-Христос “ - една нова разкол за нашата ера. “ 

Тринити Колидж, където богомолци са крещяли „ разкол “ против декана на Тринити Колидж, до момента в който са напускали проповедта.
Други споделят, че са се почувствали нежелани в църквата и прибавят, че присъстващите деца, са се чувствали очевидно неловко. Но Банър написва едно писмо, защитаващо проповедта, видяно от The Telegraph. Той споделя: „ За себе си считам, че спекулациите са законни, без значение дали вие, аз или някой различен не е склонен с тълкуването или споделя нещо друго за тази художествена традиция, или в последна сметка не се опълчва на използването на такова пояснение към актуалните въпроси към транссексуалността “. 
Той обаче сподели, че няма да насочва покана към някого, за който счита, че съзнателно ще се стреми да шокира или обиди събранието, или за който чака, че ще приказва срещу християнската религия. Говорител на Trinity College сподели: Колежът би желал да обясни следното: „ Нито деканът на Тринити Колидж, нито откривателят, изнасящ проповедта, са позволили, че Исус е транссексуален.
„ Проповедта беше ориентирана към облика на Христос, изобразен в изкуството и другите тълкования на тези художествени изображения. „ Изследването на природата на религиозното изкуство в проповедта, в духа на провокиращо размисъл академично проучване, беше в сходство с открития спор и разговор в университета в Кеймбридж. “
Източник: 
Превод за " Гласове ": Георги Ванчев
 
 
 
 
 
 
 
30 Ное 2022174829 Ное 2022190328 Ное 2022295727 Ное 2022145226 Ное 2022210724 Ное 20223228Коментариnan01 Дек 2022 10:26ч.
#б@ малоумниците ви #б@
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Талибан01 Дек 2022 11:11ч.
Много се надявам някоя брадата майка скоро да резне празната зелка на тази сатаниска гнида!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ляв Нежен Демократ01 Дек 2022 11:38ч.
Декан от Кеймбридж твърди, че Иисус може да е бил транссексуален, а Мария Магдалена е била лезбийка!!!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Бай Тръмп01 Дек 2022 13:07ч.
Хайде бе Путин!!! Пускай им на тия каквото би трябвало и да се свършва! То не се трае към този момент.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Цветан Ценов01 Дек 2022 10:48ч.
Лелее,съвсем изперкаха!!!Пази боже,това да не идва до нас! Окончателно се убедих,че западните полезности са цялостно безбожие,сатанизъм,педофилия и всички гадости,които можем да си представим!Путин ще се окаже прав-съдбата на западна Европа е в западните околности на Евразия!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Е, няма що!01 Дек 2022 13:22ч.
Колко време ти трябваше да се " убедиш "?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Стигнал е до това умозаключение,01 Дек 2022 10:58ч.
съдейки по картина нарисувана от някой си в 15-и век!!!???????? Нямам думи!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Научи се да четеш бе!01 Дек 2022 11:27ч.
Не е 15-ти, а 1400-ти век!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Прав си01 Дек 2022 11:43ч.
При необразовани публицисти и такива неща се случват. Ние в този момент живеем в 2001-ви век.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати доста жалко01 Дек 2022 11:33ч.
един ден ще заплащат за наглостта и късогледството - и не имам предвид Второ пришествие, а още тука до момента в който са живи. Всичко се заплаща още приживе. Но те няма да схванат и тогава какво става... Обвити в луксове и улеснения, са изгубили визия за човешките граници и лимитирани благоприятни условия
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати По делата им ще ги познаете...01 Дек 2022 11:35ч.
Не се стопираха англо-саксонците да провокират Бог. Казват, че преди падението, Бог на първо време лишавал хората от разсъдъка им.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати православен01 Дек 2022 11:37ч.
Навремето е имало такова нещо като клада.И са горили безбожници като тоя...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Иисус?01 Дек 2022 11:40ч.
Такъв човек не е съществувал. След като е фиктивен, не е проблем да измислят и какъв е бил.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати рукола Z01 Дек 2022 11:43ч.
Не бе, бил е чернокож, албинос... и двуутробен вегетарианец
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР