Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност

...
Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност
Коментари Харесай

Обир в кв. Сухата река: Двама крадат, един държи стълба, четвърти пази

Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност обвинените Б.Б. на 44 година и С.С. на 46 година за кражба, осъществена след прелиминарен сговор сред двамата - закононарушение по член 195, алинея 1, т. 3, т. 4 и т. 5, вр. член 194, алинея 1, вр. член 20, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс, както и обвинените Г.К. на 35 година и Х.Х. на 51 година за това, че като помагачи съзнателно улеснили осъществяването на кражбата – закононарушение по член 195, алинея 1, т. 3, т. 4 и т. 5, вр. член 194, алинея 1, вр. член 20, алинея 4, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 24.01.2021 година към 04,30 ч. от апартамент в ж.к. „ Сухата река “, гр. София, посредством разваляне на бариера, крепко направена за отбрана на парцел ­(подбита балконска врата), посредством потребление на сгъваема стълба, както и посредством потребление на моторно транспортно средство, обвинените в съучастничество лишили непознати движими движимости - златни и сребърни бижута, от владението на А.С., без негово единодушие с желание незаконно да ги присвоят.

Кражбата е осъществена от Б.Б. и С.С. след прелиминарен сговор за нейното реализиране и не съставлява незначителен случай. Обвиняемите Г.К. и Х.Х. съзнателно улеснили осъществяването на кражбата, като Х.Х. стоял в страни от жилищния блок и оглеждал региона, а Г.К. придържал сгъваемата стълба, по която се качвал и слизал обвиненият С.С.

Престъплението, за което Б.Б., С.С., Г.К. и Х.Х. са привлечени като обвинени, е наказуемо с отнемане от независимост от една до 10 години.

Предвид високата социална заплаха на действието и причинителите, на 24.01.2021 година дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на четиримата обвинени за период до 72 часа.

Предстои на следващия ден да бъде направено и импортирано искане до Софийски областен съд за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с всеки от тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР