Деион Сандърс от Колорадо осъжда смъртните заплахи, насочени към играча на щата Колорадо

...
Главният треньор по футбол на Университета на Колорадо Дейон Сандърс
Коментари Харесай

Главният треньор по футбол на Университета на Колорадо Дейон Сандърс във вторник осъди смъртните заплахи, за които се съобщава, че са отправени срещу играч на Щатския университет на Колорадо, който е участвал в игра, наранила звезда на Колорадо през уикенда.

Сандърс, говорейки на насрочена пресконференция преди предстоящия мач на Колорадо Бъфалъс в Орегон, каза, че самият той получава ежеседмични смъртни заплахи, но „хлапе“ никога не трябва да бъде излагано на такъв тип сплашване.

Сандърс имаше предвид безопасността на Колорадо Стейт Рамс Хенри Блекбърн, който беше наказан за ненужна грубост, след като направи късен удар в събота на играча на Бъфалъс Травис Хънтър при победата на Колорадо с 43-35 двойно продължение над Колорадо Стейт. Хънтър, открояващ се широк приемник и корнербек, беше хоспитализиран след удара в средната част.

„Хенри Блекбърн е добър играч, който изигра феноменален мач. Той направи страхотен удар на Травис от страничната линия“, каза Сандърс. „Можете да го наречете мръсно, можете да го наречете „Той просто играеше футбол“, но каквото и да беше, не означава, че той трябва да получава смъртни заплахи.“

В понеделник старши треньорът на Колорадо Стейт Джей Норвел каза, че Блекбърн и семейството на Блекбърн са получавали заплахи след убийството на Хънтър. Университетът и полицията подкрепят Блекбърн, каза Норвел.

Сандърс каза, че е „натъжен, ако има някой от нашите фенове, който е от другата страна на тези заплахи“.

„Надявам се и се моля да не е така. Това момче просто играеше по най-добрия начин и направи грешка“, каза Сандърс.

Хънтър и отборът на Колорадо бяха простили на Блекбърн, каза Сандърс. Хънтър беше изписан от болницата в понеделник, каза треньорът.

„Това е футбол в края на деня. Такива неща (късният хит) ще се случат“, каза Хънтър, докато говори по време на предаване на живо в понеделник. „Той (Блекбърн) направи това, което трябваше да направи. Това е футбол. Нещо лошо ще се случи на терена рано или късно. Просто трябва да станеш и да се бориш отново. Това се опитвам да правя.

Сандърс, който също отговори на въпроси относно победата на Бъфалъс и предстоящия им мач срещу Орегон, завърши пресконференцията си с още едно осъждане на заплахите срещу Блекбърн.

„Нека се помолим за това дете. Абсурдно е хората да го заплашват. Нямам нищо против да получавам смъртни заплахи. Получавам ги всяка седмица“, каза той. „Но дете, това не е добре.“

Полицията във Форт Колинс, където се намира щатският университет на Колорадо, разследва заплахи срещу Блекбърн и „предприема допълнителни стъпки, за да гарантира безопасността на играча и семейството му“, каза полицията пред CNN.

Полицията на Форт Колинс е „напълно ангажирана с безопасността и сигурността на хората в нашата общност и приема сериозно всички заплахи срещу нечий живот“, каза лейтенант Сара Линд от полицията на Форт Колинс.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР