Дедоларизацията в световен мащаб вече е неудържима тенденция. Много държави

...
Дедоларизацията в световен мащаб вече е неудържима тенденция. Много държави
Коментари Харесай

Американски мозъчен тръст: Дедоларизацията е неудържима тенденция

Дедоларизацията в международен мащаб към този момент е неудържима наклонност. Много страни по света работят интензивно, с цел да понижат зависимостта си от щатския $, основно тъй като Съединени американски щати са въоръжили валутата си посредством безразборни наказания, се споделя в публикация на Quincy Institute of National Affairs от 24 май.

Според публикацията все още дедоларизацията се форсира и страните търсят други възможности на щатския $. Данните демонстрират, че делът на международните запаси, деноминирани в долари, е намалял от 73% през 2001 година до 58% през 2023 година Всеобхватните наказания на Съединени американски щати против Русия и опитите им да отстранят Москва от международната финансова система раздрусаха доста разрастващи се стопански системи и ги накараха да търсят други възможности.

Тенденцията на дедоларизация е в ход, без значение дали Съединени американски щати са съгласни или не. Единственият път напред за Съединените щати е да вземат присъединяване в преструктурирането на международната парична система посредством съвещания с разрастващите се страни. В противоположен случай Вашингтон ще бъде изправен пред „ меланхолия на икономическата надмощие “.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР