Дебел и подобен на слуз неприятен лигав слой от микроорганизми,

...
Дебел и подобен на слуз неприятен лигав слой от микроорганизми,
Коментари Харесай

Тревога! Опасен феномен се появи в Мраморно море СНИМКИ

Дебел и сходен на слуз противен разглезен пласт от микроорганизми, наименуван " морски сополи ", е покрил повърхността на Мраморно море и се популяризира над водите към Истанбул.

Според учените, странната особеност е резултат от изменението на климата и също по този начин заплашва неповторимия морски живот и риболовната промишленост в региона.



Учените споделят, че изменението на климата и замърсяването са съдействали за разпространяването на органичната материя, известна още като морска слуз, която съдържа огромно многообразие от микроорганизми.

Кадри от дронове, снимани над Мраморно море, демонстрират, че фериботи и товарни кораби пресичат пристанища и морска вода, покрита с извънредно сивкаво вещество, което може да унищожи морския живот.

" Положението на Мраморно море е резултатът от това, което хората са създали. Това е резултатът от битовите боклуци и замърсяването ", сподели режисьорът Тахсин Джейлан, който прави документален филм за въздействието на морските сополи.



" Единственото нещо, което би трябвало да извършите, е да не изхвърляте отпадъците си в морето ", сподели той. " Мисля, че природата не заслужава това. "

Експертите свързват възходящото количество морски сополи с високите морски температури, произлизащи от изменението на климата, както и изхвърлянето на необработени отпадъчни води в морето.

Министърът на околната среда Мурат Курум съобщи, че морските сополи са сериозен проблем и 300-членен екип прави оценка десетки точки в Мраморно море, както и уреди за филтриране на вода и източници на замърсяване.

Той сподели, че държавното управление ще събере всички заинтригувани страни в петък и ще разгласи проект за деяние за отбрана на морето в неделя.

Хидробиологът Левент Артуз предизвести, че сходни екологични проблеми ще продължат, в случай че не се промени държанието на хората.

" Докато продължаваме с тези практики, няма доста смисъл да чакаме разнообразни резултати. Ще продължим да се сблъскваме с бедствия като това ", сподели той, акцентирайки увеличеното приключване на отпадъчни води във водите през последните години.

фотоси: " Ройтерс "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР