Дебатите в парламента по вота на недоверие към правителството на

...
Дебатите в парламента по вота на недоверие към правителството на
Коментари Харесай

Дебатите по вота на недоверие в НС приключиха за час и половина

Дебатите в Народното събрание по вота на съмнение към държавното управление на Бойко Борисов в бранша сигурност завършиха след час и половина. Искането за вота е на 80 депутати от Българска социалистическа партия. В пленарната зала бяха министри от кабинета, без министър-председателя. От Българска социалистическа партия показаха претекстовете за претенции избор на съмнение, а изявления по тематиката направиха от Движение за права и свободи, Обединените патриоти и " Воля ". Гласуването по вота на съмнение ще е в петък от 9.00 часа.

Правителството не може да обезпечи публичния ред и националната сигурност, сподели от трибуната при дебатите по вота на съмнение водачът на левицата Корнелия Нинова. Тя не пропусна да означи, че разискването е почнало таман когато се разбра, че задържан е съумял да избяга от пловдивско полицейско ръководство.

От най-охранявания затвор двама нарушители бягат през централния вход измежду бял ден и ги преследва единствено чистачката, подсети Нинова случая от април и добави, че по-късно единият е погубен при престрелка в Ботевград. Тя даде образец и с шесторното ликвидиране в Нови Искър от януари, осъществено от наказан, който в продължение на девет години не е бил издирен от Министерство на вътрешните работи. Тя означи също случая с избягалия пандизчия предходната седмица, показното ликвидиране на предприемача Петър Христов и стрелбата против началника на отдел " Фискален надзор " в Национална агенция за приходите Иво Стаменов по-рано през годината. Има ли хванати и наказани - няма, разяснява Нинова.

Соцлидерката съобщи, че най-тежкият проблем за българските жители е така наречен битова престъпност. Хората са освен незащиетни, само че и нарушителите остават неразкрити, разяснява тя и цитира доклада на Министерство на вътрешните работи от февруари т.г., съгласно който 75 % от кражбите остават неразкрити, а по данни на прокуратурата разкритите грабежи са едвам 40 %. Тя означи, че 85 % от телефонните измами през 2017 година остават неразкрити. За тази несръчност и изтощение българските жители си заплащат налози, разяснява водачът на Българска социалистическа партия.

В началото на съвещанието ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева заяви, че депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Спас Панчев към този момент не е член на парламентарната група.Вчера стана ясно, че народните представители от " Българска социалистическа партия за България " са взели и решение да изключат водача на партия „ Земеделски съюз Александър Стамболийски ” Спас Панчев от групата. Те упорстват той да напусне Народното събрание, в който е влезнал от квотата на обединението " Българска социалистическа партия за България " и да освободи мястото за идващия от листата в Стара Загора. На конгрес на земеделците в събота бе взето решение групировката да напусне лявата коалиция, а Панчев бе избран отново за водач. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР