Дебат за плюсовете и минусите от влизането на България в

...
Дебат за плюсовете и минусите от влизането на България в
Коментари Харесай

Предизборен дебат: Плюсове и минуси от влизането ни в еврозоната

Дебат за плюсовете и минусите от влизането на България в еврозоната в ефира на Нова телевизия сред представители на водещите политически партии.

„ Както всичко друго, еврозоната като паричен режим не е съвършена, само че отводът от влизане в еврозоната съдържа повече рискове и опасности и отваря по-малко благоприятни условия. Това съобщи Георги Ганев от коалиция „ – Демократична България ”.

„ Влизането в еврозоната е предпочитано за нас. Има три основни момента от юли месец 21 година до в този момент – първо се разминаваме юли 21, когато Асен Василев пипа бюджета ”, разяснява от – и сподели графика с пиковете на инфлация у нас.



„ Това какво ще можем да си купим зависи от това каква е инфлацията у нас, без значение с каква валута се разплащаме. Инфлацията няма общо с войната. Това е българска направия ”, добави той.

„ И заплатите, и цените би трябвало да се превалутират по съответния курс. Правили сме го преди 24 години. Би трябвало да можем да си купим същите неща ”, разяснява Георги Ганев и съобщи, че не е склонен с това, че инфлацията е българска направия.

„ Вероятно разнообразни активи на жителите ще се покачат като действителна стойност, само че едва ли ще е с 30%, колкото и да почитам господин Дянков. По отношение на солидарното заплащане на непознати задължения – по този начин е, правилно е. Вероятностите са извънредно малко обаче ”, съобщи Ганев.

„ Ще спечелим % по-ниски лихви, в случай че сме в еврозоната. Българските консуматори и бизнес ще спестят стотици хиляди. Държавата също ще заплаща ниски лихви ”, добави Добрев.

 „ Това, което споделя Дянков, е просто и правилно. Ако имате българска компания и влезем в еврозоната, ще ѝ намалеят разноските. Печалбата ще се вдигне доста, изключително в случай че търгува с Европа, а това значи, че компанията коства повече като актив.  Инфлацията у нас е рекордна – два пъти повече от еврозоната ”, разяснява още той.

От ПП-ДБ не се съгласиха, че инфлацията е два пъти по-висока у нас.

„ Всеки ден става все по-скъпо в магазините. Ако желаеме да решим проблемите на жителите, би трябвало да се захванем с инфлацията ”, разяснява Добрев и упрекна бюджета за това.

„ Според 450 000 индивида, които се разписаха под подписката за референдум за опазване на българския лев, влизането в еврозоната е икономическо безумство. Инфлацията ще стане колосална. Ние ще обеднеем ”, счита Цончо Ганев от „ Възраждане ”.

Румен Гечев от съобщи: „ Считаме, че влизането в еврозоната е средносрочна и дълготрайна цел, тъй като не сме подготвени да влезем в този миг. ”

„ Български напредък ” е партията на българското семейство и на младежите, които желаят да си останат в България. Имаме потребност от постоянна валутна единица с тил ЕЦБ ”, разяснява Никола Илиев от БВ.

„ Не е правилно, че въобще един български боец ще бъде пратен да води война отвън България. По отношение еврото – всички сме съгласни, че основно за добруването на България е увеличение на производството. Важно е бизнесите да имат запас да уголемяват потенциала си ”, счита Георги Ганев.

„ Не отговаряме на критериите да влезем в еврозоната. Надявам се хората като отидат в магазина да се сетят, че Политическа партия свършиха единствено това – цените у нас да са по-високи от тези в Германия, а приходите са напълно разнообразни ”, разяснява още Добрев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР