Де факто положение на локдаун заради влизането на национално ниво

...
Де факто положение на локдаун заради влизането на национално ниво
Коментари Харесай

Предложение за нови мерки - де факто затваряне на голяма част от сферите в България

Де факто състояние на локдаун поради влизането на национално равнище в алена зона заради заболеваемостта от КОВИД предлага националният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

В отчет, изпратен до служебният здравен министър доктор Стойчо Кацаров, доцент Кунчев изрежда 9 типа ограничения. Сред тях - завършек на всевъзможни всеобщи мероприятия, даже навън, когато става въпрос за " висока централизация на хора на лимитирана повърхност ". Освен това - завършек на конференции, семинари, състезания, изложби и тиймбилдинги на закрито. Това може да бъде избегнато и такова събитие да бъде въпреки всичко извършено единствено в случай че обслужващият личен състав и участниците са напълно имунизирани против ковид. И още - прекъсване на всевъзможни спортни събития на закрито, като се изключи такива на професионално равнище, само че освен това състояние да няма аудитория.

Отделно доцент Кунчев желае завършек на работата на нощни заведения, игрални зали, казина, музеи, галерии, както и завършек на групови визити във фитнес зали, спортни клубове, басейни, балнеокомплекси. По отношение на активността на тези типове заведения Кунчев предлага да работят на 50% от потенциала си, в случай че личният състав им е напълно имунизиран и в случай че посетителите също са напълно имунизирани. Той предлага и заведенията за хранене да спрат да работят на закрито. Как може всеки да ревизира дали имунизационният документ за ковид е същински,!

Пълното предложение

На съображение член 63, алинея 4 от Закона за здравето, Главният държавен здравен контрольор е изпратил отчет до министъра на опазването на здравето, с който предлага въвеждането на нови ограничаващи ограничения на територията на страната. В него се споделя:

С цел спиране на механизма на предаване на инфекциите от COVID-19 е належащо да се вкарат ограничаващи ограничения по повод скупчването на хора, обвързвано с провеждането на разнообразни публични действия, мероприятия, визити на обекти с публично значение. Регистрираната все още 14-дневна заболяемост от COVID-19 в страната е 265,52 на 100 000 население. В тази връзка, предлагам да се вкарат плануваните в Националния проект ограничения, както следва:

3.1. На първо място би трябвало да се преустановят всички всеобщи мероприятия, проведени от общини и по частна самодейност като концерти, музикални фестивали, събори, фолклорни начинания и други, свързани със събиране на едно място на хора от разнообразни области на страната и страни от света и висока централизация на хора на лимитирана повърхност. Това е причина както за всеобщо заразяване на присъстващите заради високия контагиозен показател на Делта разновидността, по този начин и за следващо вторично разпространяване на инфекцията в разнообразни обитаеми места.

3.2. Преустановяване провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, състезания, образования, тимбилдинги, изложби и други публични мероприятия в присъствена форма на закрито. Допуска се тяхното осъществяване навън при спазването на главните противоепидемични ограничения (носене на защитна маска за лице, съблюдаване на физическа дистанция). Като опция за понижаване на отрицателните последствия от ограничаващите ограничения върху бизнеса е оправдано потреблението на прелюдия към този момент така наречен зелен (санитарен) паспорт (100 % от личния състав и посетителите да са имунизирани, преболедували или с негативен резултат от извършен PCR или бърз антигенен тест, удостоверено с нужните документи) като различен вид на плануваните в Плана ограничения. Наличното към този момент публично приложение на България за сканиране и валидиране на Digital Green Certificate - Коронавирус CHECK BG, утвърдено от Google и оповестено в Гугъл Play Store, ще спомогне на личния състав в другите обекти, прилагащи този метод елементарно и бързо да ревизират документите на посетителите. В посочения случай се позволява провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, състезания, образования, тимбилдинги, изложби и други публични мероприятия в присъствена форма на закрито при заемане на 50% от потенциала на помещението и 100% съществуване на дигитален Коронавирус документ за имунизация, преболедуване или проучване от всички заангажирани и участващи лица.

3.3. Преустановяване провеждането на закрито на мачове и други спортни събития. Изключения се позволява единствено по отношение на провеждането на професионални спортни събития на закрито, само че без аудитория. Провеждането на мачове и спортни надпревари навън се реализира без аудитория. Алтернативен вид е допускането на аудитория навън до 50% от потенциала на съответния стадион/спортна зала единствено за лица, притежатели на така наречен зелен (санитарен) паспорт.

3.4. Преустановяване на групови визити във фитнеси, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни (медикъл СПА) центрове, СПА центрове, уелнес центрове и таласотерапевтични центрове. Допуска се единствено самостоятелното прилагане на посочените нагоре обекти при потребление на не повече от 30% от потенциала им и съблюдаване на физическа отдалеченост от минимум 1.5 м сред посетителите. Алтернативен вид е допускането на групови визити и претовареност до 50% от потенциала на обекта единствено за лица, притежатели на така наречен зелен (санитарен) паспорт и при 100 % съществуване на зелен паспорт от личния състав.
 Пандемия: Ямболската болница без инфекциозно поделение, доцент Кунчев желае нови ограничения Пандемия: Ямболската болница без инфекциозно поделение, доцент Кунчев желае нови ограничения
Ямболската болница е затворила инфекциозното поделение в разгара на четвъртата вълна на ковид – поради директорска заповед...

3.5. Преустановяване работата на музеи, галерии и други културни събития. Алтернативен вид е работа до 50% от потенциала на обекта единствено за лица, притежатели на така наречен зелен (санитарен) паспорт, в това число и при 100 % съществуване на зелен паспорт от личния състав.

3.6. Преустановяване работата на нощни заведения, игрални зали и
казина. Алтернативен вид е работа до 50% от потенциала на обекта единствено за лица, притежатели на така наречен зелен (санитарен) паспорт, в това число и при 100 % съществуване на зелен паспорт от личния състав.

 Здравният министър мисли, че пандемията е под надзор, само че готви 150 КОВИД зони Здравният министър мисли, че пандемията е под надзор, само че готви 150 КОВИД зони
Смятам, че нещата са под надзор. Това е споделил съгласно " Монитор " служебният здравен министър доктор Стойчо Кацаров при днешното си посещени...

3.7. Преустановяване работата на закрито на заведения за хранене; позволява се обслужване навън при обезпечаване на разстояние от 2 м. сред столовете на масите и посетителите са групи до 6 индивида на маса и при лимитирано работно време в границите сред 7.00 и 22.00 часа. Разрешена е доставка по домовете. Алтернативен вид за работа на закрито е до 50% от потенциала на обекта единствено за лица, притежатели на така наречен зелен (санитарен) паспорт, в това число и при 100 % съществуване на зелен паспорт от личния състав.

3.8. Преустановяване работата на закрито на прилежащите към местата за настаняване заведения за хранене и развлечения по смисъла на член 124 от Закона за туризма за лица, които не са посетители. Същите обслужват единствено посетители на местата за настаняване по опция посредством рум сървиз или при съблюдаване на условията за работа при обслужване и при съблюдаване на въведените условия и ограничавания за съответния обект, само че не повече от 50% от потенциала на заведението.

3.9. Въвеждане на надзор за достъп в комерсиалните центрове (представляващи една или повече здания, в които са ситуирани магазини, заведения и други търговски обекти) и комерсиалните центрове вид МОЛ, с оглед ограничение на потока от лица, като не се позволяват повече от 1 човек на 8 кв. м.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР