DDoS атаката претоварва ресурсите на мрежата или съответно на устройството,

...
DDoS атаката претоварва ресурсите на мрежата или съответно на устройството,
Коментари Харесай

Експерт по киберсигурност: Целта на хакерската атака към правителствени сайтове е медийно внимание

" DDoS офанзивата претрупва ресурсите на мрежата или надлежно на устройството, което таргетира, в резултат на което неговите законни консуматори не могат да го употребяват. Това е и задачата на хакерската офанзива, ориентирана към някои държавни уеб сайтове у нас, която беше осъществена в почивните дни ", разяснява пред Българска национална телевизия специалистът по киберсигурност Красимир Коцев.

Коцев добави, че сходен вид офанзива не води до приключване на данни, а може само да предотврати опцията на законните консуматори да достъпват уеб страницата.

Коцев означи, че офанзивата е добре направена, защото изисква сериозна съгласуваност на екипа, който стои зад реализацията й. Тя таргетира няколко институции по едно и също време. Не е целяла да навреди съществено на някоя от тези институции или да саботира работата на страната. По думите му с тази офанзива се търси медийно внимание.

Той акцентира, че в последните години се следи доста сериозна самодейност от страна на институциите да се защитят - ревизират се системите си за сигурност и се построяват така наречен стратегии за реакция при случай, образоват се чиновниците в администрацията.

Според него бизнесът в България е по-добре предпазен. В институциите от ден на ден се построяват аварийни копия и се следят много положителни трендове по повод отбраната на данните.

Той призна, обаче, че постоянно има риск, само че е нужен много сериозен финансов тласък, с цел да се пробие една институция, в случай че е добре предпазена.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР