ДБГ иска широка дясна коалиция за европейските и местния вот.

...
ДБГ иска широка дясна коалиция за европейските и местния вот.
Коментари Харесай

ДБГ иска широка дясна коалиция за евроизборите и местния вот

ДБГ желае необятна дясна коалиция за европейските и локалния избор. Ако десните сили се явят дружно, могат да завоюват и двама представители в Европейския парламент. Това разгласи пред публицисти зам.-председателят на партията Найден Зеленогорски. В противоположен случай и по-вероятно било десните сили у нас да се явят с два десни плана и две конкурентни листи.

Ако в този момент сме разграничени, това ще е неприятен сигнал за локалния избор, акцентира ръководителят на партията Димитър Делчев. Той заключи - нашият проект е необятно дясно обединяване, двама евродепутати, единство за локалния избор, продобиване на кметските избори в София.

Найден Зеленогорски обаче е песимистичен, че обединяването ще се случи до евровота. Имало закъснение, някои от десните обединения не били дейни, само че от ДБГ към този момент не ги назоваха. Зеленогорски изброи, че в необятна дясна коалиция ДБГ вижда Съюз на демократичните сили, Български земеделски народен съюз, "Демократична България ", "Българска нова народна власт ". Вече закъсняваме, часовникът отброява против обединяването на десните сили, разказа до каква степен са стигнали с договарянето зам.-председателят на ДБГ.

Партията към този момент е стартиртирала процеса на номинации по места за евродепутати, който ще завърши до седмици. Амбицирани сме да създадем листа, в която да са включени хора с ясна визия по какъв начин да наподобява Европейски Съюз, да са наясно със слабостите на съюза. Така Димитър Делчев отговори на въпрос дали някогашният еврокомисар и екслидер на ДБГ Меглена Кунева ще се включи в конкуренцията за Екологичен потенциал.

От групировката оповестиха също, че са подготвили сигнал на Европейска комисия за нарушавания на конкуренцията на енергийния пазар у нас.

В партията имали подозрения за операции, изясни Делчев, представен от Българска телеграфна агенция. Това, по думите му, довело до с 200 % по-скъпа електрическа енергия за първите десетина дни на т.г. в съпоставяне със същия интервал на предходната. От ДБГ оферират да се вкара цялостна бистрота на борсата, както и да се усили броят на производителите, които вземат участие сега на нея и към този момент са едвам трима.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР