„Дайте ми определение за политическа система, в която премиерът може

...
„Дайте ми определение за политическа система, в която премиерът може
Коментари Харесай

Президентът: Къде премиерът влиза на кафе, а излиза с оставка на шефа на НС

„ Дайте ми определение за политическа система, в която министър председателят може да се отбие на кафе в Народното събрание и да си тръгне след двадесет минути с оставката на ръководителя на Народното събрание, който би трябвало да го управлява “. Това разяснява президентът Румен Радев в отговор на въпрос автокрация ли сме.

Президентът добави, че министър-председателят въобще не се отзовава на настояванията за чуване в Народното събрание, само че може с повдигане на телефона да “завърти” на 180 градуса всички народни представители от болшинството, с цел да прегласуват назад решение, което са приели през вчерашния ден.

Става дума за оставката на Димитър Главчев, който я подаде откакто изгони от пленарна зала водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и депутата от Българска социалистическа партия Антон Кутев. Опозицията напусна Народното събрание и съобщи, че ще се върне след оставка на Главчев.

Радев бе на откриването на 13-ата профилирана интернационална галерия за отбранителна техника „ Хемус 2018 – защита, антитероризъм и сигурност “. По същото време Бойко Борисов е в Москва, а предходната седмица там бе и Радев.

Бойко Борисов дойде в Москва, следва основна среща с Путин

Борисов пред Медведев: Ние и Европа сме пострадали

"При визитата си в Русия сложих въпросите за оптимизация на цените и изискванията за доставки на съветски енергийни запаси за България, а също по този начин и за по-добри условия за наличието на българския бизнес в Руската федерация. Много се надявам българското държавно управление да оползотвори всички тези благоприятни условия след възобновяването на разговора на най-високо ниво сред двете страни ", съобщи президентът.

Държавният глава прикани да се даде опция на държавното управление да проучва всички разновидности във връзка с оповестената концепция за обновяване на работата по плана АЕЦ „ Белене “ и за повдигане на мораториума върху реализацията на плана. „ Това решение би трябвало да изключва финансовия риск за страната и да има действени механизми за надзор на нуклеарния риск “, акцентира президентът.

„ Не мисля, че има война сред институциите, има напрежение, само че би трябвало да гледаме националните ползи – какви са задачите пред нас, тъй че българите да имат доста по-голяма сигурност, високо качество и стандарт на живот, за това би трябвало да работим всички “, прикани още Румен Радев.

Президентът Радев в Русия, изиска "Български поток "

ВИЖТЕ СНИМКИ ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ В РУСИЯ

Кои са трите плана, за които приказва Радев в Русия

Руски сенатор за България: Добър урок за София

Путин чака до дни одобри Борисов

В Пловдив той разяснява и претенции мораториум на средствата за армията.

Скандал с Марешки, Радев: Невежество. Каракачанов: Евтин популизъм

Държавният глава изрази вяра родните компании да вземат все по-голямо присъединяване в процесите по рационализация на българските Въоръжени сили.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР