Давид Гофен показа пълна липса на увереност, но се възползва

...
Давид Гофен показа пълна липса на увереност, но се възползва
Коментари Харесай

Неувереният Гофен сломи неузнаваемия Надал в трисетова драма

Давид Гофен сподели цялостна липса на убеденост, само че се възползва от проблемите на Рафаел Надал и завоюва първа победа във финалите на АТП в своята кариера. Белгийският тенисист се наложи със 7:6 (5), 6:7 (4), 6:4 в маратонска борба, траяла 2 часа и 48 минути.

Двубоят беше предстоящ с голямо неспокойствие в света на тениса, тъй като трябваше да даде отговор на един от най-важните въпроси в Лондон - какво е физическото положение на Надал. Преди десетина дни той получи травма в коляното, която го принуди да се отдръпна прибързано от мастърса в Париж. Това сложи съвсем до последно присъединяване му във финалите.

Днес международният номер 1 беше доста надалеч от нормалното си равнище и сподели, че към момента не е възобновен от контузията. Испанецът допускаше извънредно доста неточности, а в ударите му отсъстваше обичайна мощ и дълбочина.

Големите съмнения на Гофен обаче разрешиха на Надал да се задържи оптимално дълго в дуела. Всеки път, когато успееше да вземе преимущество, белгиецът започваше да прави неточност след неточност и намираше метод да реанимираше противника.

Гофен можеше да завърши мача още във втория сет. Осмият в международната класация поведе с 6:5 и 40:0 и имаше три следващи мачбола. Той обаче не се възползва от голямото си преимущество, позволи пробив и загуби последвалия тайбрек, с цел да се стигне до решителен трети сет.

В него белгийският тенисист проби два пъти в първите три сервис гейма на Надал и натрупа удобен задатък от 5:1. Вместо обаче да завърши бързо мача, той разреши на международния номер 1 да върне единия пробив и да понижи до 4:5. Гофен въпреки всичко не разреши да се стигне до още един поврат и при четвъртия си мачбол постави точка на разногласието.

Всичко, което би трябвало да знаете за: ATP финалите в Лондон (44)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР