Давид Гофен е далеч от върховата си форма на тенис

...
Давид Гофен е далеч от върховата си форма на тенис
Коментари Харесай

Буста разгроми Гофен и е в третия кръг на Miami Open; Фонини надделя в луд мач

Давид Гофен е надалеч от върховата си форма на тенис корта през последните месеци, а неналичието на неизменност е главната спънка пред белгиеца. Той се поздрави с отличен триумф на старта в Маями, само че през днешния ден не впечатли с играта си и отстъпи в поредни сетове на Пабло-Кареньо Буста - 6:3 6:2.

Непредизвиканите неточности на Гофен му създаваха съществени проблеми още през цялото време на дуела. Белгиецът не успяваше да задържи топката в очертанията на корта задоволително дълго, до момента в който Буста беше непогрешим от главната линия и това му даваше преимущество на корта. Един единствен пробив, пристигнал при 3:2 в интерес на любимеца в дуела, бе задоволителен за международния номер 19, с цел да може да се приближи на сет до триумфа.

Вторият сет се разви по подобен метод, само че този път Гофен даже за миг не контролираше събитията на корта. Белгиецът не успяваше да смогне на високото движение на игра и не намираше способи да се опълчи на нападателния тенис от страна на Буста. Световният номер 19 съумя да пробие на два пъти - в петия и седмия гейм, с цел да може след тъкмо 70 минути да вдигне победоносно ръце.

В друга среща от деня Фабио Фонини завоюва същински оспорван дуел с Таро Даниел. Италианецът за следващ път засвидетелства борбения си темперамент и съумя да сътвори поврат, който настъпи след съвсем три часа игра. Двубоят откри собствен край при резултат 6:7(1) 6:2 7:6(5), а по този метод Фонини си обезпечи място в третия кръг и среща с спечелилия всред Ник Кирьос и Андрей Рубльов.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР