Дават тласък на инициативата за работа на бизнеса с образованиетоОгнян

...
Дават тласък на инициативата за работа на бизнеса с образованиетоОгнян
Коментари Харесай

БАИТ и ВУЗФ ще си партнират в обучението по ИКТ

Дават подтик на самодейността за работа на бизнеса с образованието

Огнян Траянов (вляво) и доктор Григорий Вазов подписаха съглашение сред БАИТ и ВУЗФ за партньорство в областта на образованието

Споразумение на Българската асоциация по осведомителни технологии (БАИТ) и Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси (ВУЗФ) дава подтик на самодейностите за работа на бизнеса с образованието.

Двете организации ще си партнират в областта на обучаването на младежи по осведомителни и информационни технологии, оповестиха от БАИТ. Подписаният документ планува включване на представители на фирмите-членове на БАИТ като лектори в курсовете на университета, както и опция студентите да посещават компаниите-членове на БАИТ.
още по тематиката
Предвижда се и осъществяване на действия като обмяна на опит, познания и нововъведения сред преподавателите и представителите на бизнеса, както и образуване на просветителни и научни конференции и семинари.

Споразумението извежда още веднъж на напред във времето устрема на БАИТ за дейна работа на бизнеса с висшите образователни заведения в страната, подчертаха от асоциацията. Очаква се към самодейността да се причислят и други висши образователни заведения, които имат предпочитание за съдействие с ИКТ промишлеността.

„ Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси е храм на науката, храм на актуалното обучение, който не се е застинал в предишното. Тук в действителност се показва какво значи един университет да следи потребностите на пазара и да ги планува в доста случаи ”, уточни ръководителят на УС на БАИТ Огнян Траянов.

По неговите думи, партньорството сред БАИТ и ВУЗФ ще помогне, от една страна, на университета да предложи нови забавни благоприятни условия на своите студенти, а от друга – асоциацията да стане проводник на това какво е същински пазарно интегрирано образователно заведение.

„ Съвременното обучение без Българската асоциация по осведомителни технологии е невероятно. Който не го е схванал, е някъде в предишното. С това съглашение ние вършим една от огромните крачки за университет, който отива в бъдещето ”, съобщи доцент доктор Григорий Вазов, ректор на ВУЗФ.

Близо 90% от студентите, приключили ВУЗФ, се осъществят по специалността си. Университетът образова фрагменти в редица специалности с устременост към ИТ бранша. Сред тях са магистърската стратегия „ Бизнес разбор и ERP решения ”, която се реализира в партньорство с ERP Academy и е единствената в Европа, предлагаща образование по най-перспективните сфери на бизнес софтуера.

ВУЗФ дава също образования и в бакалавърски специалности като „ ИТ разбор и бизнес тактики ”, взаимно с ERP Academy, „ Информационни технологии и бизнес тактики ”, „ Иновации, предприемачество и финанси ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР