Дават на ВК Марица залата веднага след сделката, Общината облагородява

...
Дават на ВК Марица залата веднага след сделката, Общината облагородява
Коментари Харесай

Община Пловдив дава 4,9 млн. за зала Строител в две години, собствениците умуват

Дават на ВК Марица залата незабавно след договорката, Общината облагородява зоната

Община Пловдив е направила оферта от 4,9 млн. лв. за закупуването на зала „ Строител ”, като до края на седмицата притежателите би трябвало да отговорят. Предложението е средствата да се платят в две бюджетни години 2023 и 2024 година, съобщи зам.-кметът по финанси Величко Родопски.

Сумата от 4,9 млн. лв. е втората пазарна оценка, която градските управляващи вършат, тази на притежателите на спортната зала бе 5,2 млн. лв..

„ Ако закупим залата непосредствено ще я дадем на клубовете по волейбол и баскетбол. Собствениците на волейболен клуб Марица  са подготвени да я ремонтират. Те ще разрешават и на БК Академик да употребяват залата като си заплащат наем или под някаква друга форма ”, съобщи Родопски.

При догадка, че притежателите се съгласят да продадат залата, окончателното решение, ще бъде взето от локалния парламент.

„ Двата тима имат проблем с намирането на зали, като обикалят града. Не се знае дали тази година ще се стартират двете подготвителни зали в квартал „ Христо Смирненски ”, защото може да нямаме средства. И детските обединения на двата клуба имат потребност подобен вид оборудване ”, изясни зам.-кметът.

Инвестициите на Община Пловдив пък ще бъдат ориентирани към парцела към оборудването от 11 дка, което ще се облагороди, като се изградят спортни уреди навън – фитнеси, стадиони и други.

Така ВК Марица и Академик ще могат да играят вътрешните си мачове в залата след ремонта, като спрат да заплащат на частни зали за своите мачове. Волейболистките ще продължат да играят в Колодрума мачовете си от Шампионска лига, защото условието е залите да са най-малко с 2000 седящи места.  Максималният потенциал на зала „ Строител ” е 800 души.

trafficnews.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР