Даваме възможност на българите, за които консервативните ценности са приоритет,

...
Даваме възможност на българите, за които консервативните ценности са приоритет,
Коментари Харесай

ГЕРБ, ДПС и мошениците от Харвард започнаха подмолна война срещу Синя България

Даваме опция на българите, за които консервативните полезности са приоритет, да бъдат представлявани в Народното събрание и за нас Политическа партия " Възраждане " не може да е сътрудник, те са срещу всичко, което ние поддържаме

- Г-н Ячев, в Бургас преди седмица се разбра, че се приготвя за идния ексклузивен избор съставяне на коалиция „ Синя България ” - надстройка на сполучливата локална коалиция „ Синя София ”.  Ще взе участие ли тя и на европейските избори, а и по кое време ще обявите лицата, които ще я съставляват?

- Коалиция „ Синя България ” е реалност. Беше взето решение да се надгради обединяването „ Синя София ”. Излязохме с декларация, с която каним партии в консервативното и дясно пространство. Ръководството на Политическа партия „ Консервативна България ”, чийто ръководител съм аз, взе решение да стане част от новото обединяване и се включихме преди две седмици. Благодарение на нас това обединяване прерасна в коалиция. В идните дни ще бъдат разисквани кандидатурите на други обединения, с цел да се надгради Коалиция „ Синя България ” с още няколко консервативни и сини партии. Влизат още общественици, публицисти, политолози. Идеята ни е не партийните водачи и абревиатурите да са напред, а там да са хора, на които жителите имат доверие - такива, които могат ясно и свястно да показват нашите послания пред необятната общност. Коалицията ще взе участие както в изключителните парламентарни избори, по този начин и във вота за Европейски парламент. Събираме подписи за поддръжка и за записване в ЦИК във всички огромни градове, в това число и в Бургас. Очаквам по нашия график, още в понеделник да внесем нужния брой подписи за регистрация и да участваме на двата вота със лични листи и единна регистрация.

- Тази концепция да извадите имената на публицисти и общественици с неопетнена биография към този момент се употребява от ПП„ Възраждане ”. Там Петър Волгин ще води листата за евродепутати, доколкото е известно към този момент.

- Това не е патент на „ Възраждане ”. Други са техните претекстове да потърсят извънпартийни персони, защото капацитетът им е доста сгънат.

- А не може ли ПП„ Възраждане ” да бъде ваш сътрудник?

- Не можем да си партнираме с такива партии, защото те са анти на всичко това, което ни събра в обединението „ Синя България ” и което всяка една от партиите изповядва. Те са срещу всичко, което ние поддържаме. Онова, което е в основата на образуването на „ Синя България ”, е концепцията да дадем на хората на тези избори опция да изберат опция на настоящето ръководство. Не единствено на това от последните 9 месеца, а на това от последните няколко години - цикълът от избори и хаосът, в който бе хвърлена страната. Ние се разгласяваме като опция освен на младите мошеници от „ Продължаваме промяната ”, само че и на цялата тази част от „ Сглобката ”, в това число ГЕРБ и Движение за права и свободи.

- Сигурни ли сте? Защото тези избори ще бъдат извоювани още веднъж от двете обединения - от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, в новата упрявляваща настройка ще си е Движение за права и свободи. И ще останете в изолираност.

- Искаме да представим на хората по-широка и по-мощна опция. Това тормози нашите съперници, тъй като вече  започнаха подмолните офанзиви против обединението. Искаме да дадем опция на оня българин, който в този момент не е показан в Парламента. Говорим за традиционномислещите българи, консервативните, тези, които почитат българската история и традициите. Тези, които са българи преди да се нарекат европейци. Които слагат българския интерес пред този на брюкселските служители. Тези, които смятат, че мястото на България е в Европейски Съюз, само че със опазване на националния интерес и сувернитет. Онова, което ни събра, е мощната дясно-консервативна политика във връзка с консумиране на финансите, данъчна политика, това страната да не бъде цензор и деспот в икономическата политика, компаниите да имат независимост, а страната да е регулатор. Всичко това е в основата на нашата стратегия, паралелно с визията, че фамилията е съюз сред мъж и жена, че обичайните християнски и морални полезности би трябвало да бъдат извадени на напред във времето и да бъдат изрично предпазени.

- Казахте, че някои от съперниците ви са почнали подмолни дейности. Може ли да кажете нещо по-конкретно?

- Има опити да бъдат лимитирани нашите изяви по медиите. Да разколебаят някои от имената, които са дали единодушие да се причислят към нас. От началото на идната седмица необятният формат на обединението ще бъде показан в някои от огромните телеграфни организации, с цел да могат да видят хората зад кого ще застанат и кого ще поддържат. Свалям шапка на сътрудниците, които не се поддадоха на опитите да ги разколебаят. Ние не сме план на никого.

- Не сте план на статуквото? На ГЕРБ и Движение за права и свободи вероятно ще им би трябвало още един сътрудник, с цел да могат да ръководят умерено, както с Патриотичния фронт в мандата 2017-2021, коства ми се, че има цена, с цел да ви „ пуснат ” с 4% да извършите тази функционалност?

- Не сме безстопанствен плануван сътрудник и изобщо за какво приказваме за някакви си 4%? Всяка партия би трябвало да си извоюва поддръжка измежду гласоподавателите. Имаме задоволително необятна база, върху която да стъпим.

- Какви хора се свързват с вас?

-Хора, които са освен от бившето Съюз на демократичните сили, горчиво разочаровани от обезценената синя концепция, която стана брошка върху сакото на други партийни водачи, само че и такива, които са разочаровани от ГЕРБ, поради присъединяване им в „ Сглобката ”. Такива, които са разочаровани от това, че са подкрепили младите мошеници от „ Харвард ” и са им дали своето доверие. Тоест това са гласоподаватели, които другояче не бих отишли да гласоподават, тъй като се усещат омерзени от протичащото се в политическия живот на страната. Те в този момент декларират поддръжка за нас. Помните ли, че мъката на „ Сглобката ” продължаваше няколко месеца, като до момента ръководещите се опитваха да ни обяснят, че в случай че кабинета се разпадне, отиваме на избори? Те ни плашеха с единственото демократично право на българина да ръководи политическата класа. Няма нищо ужасно в изборите - те са опция да се прочисти системата и да излязат под прожекторите нови политически партии. Онова, което до момента платените социолози набиваха, че изборите няма да доведат до нищо ново и че надали не още веднъж би трябвало да се прави порочна сглобка, не е правилно. Видяхме, че сходна политическа опция като „ Синя България ” е способна да разтури тези проекти на до момента управлявалите.

- Кои са основните лица на „ Синя България ”?

- Вили Лилков, Иван Сотиров, Петър Москов, Борис Ячев, Жаклин Толева.

- Валери Симеонов ще се включи ли в тази предизборна акция?

- Разговаряхме с него и той поддържа нашата концепция. Въпреки че се отдръпна от политиката, господин Симеонов продължава да следи всичко, което се случва в София. Ще разчитаме на неговата поддръжка и знаем, че ще я получим. Мисля, че в персонално качество господин Симеонов няма да изиска да се включи в изборите, само че по този начин или другояче концепцията е обсъждана с него. Решението за включване в обединението е на централното управление на „ Консервативна България ”. От Бургас там ръководител е Христиан Митев и той поддържа решението. За сходно обединяване в действителност се говореше още от предходната година, само че за жалост заради доста локални политически ползи това не се случи. Идеята не се е пръкнала от нищото.

- Разговаряхте ли с Вътрешна македонска революционна организация?

- Колегите от Вътрешна македонска революционна организация имат решение за независимо присъединяване на изборите през юни. Иначе имахме концепцията да създадем диалог с тях, несъмнено с няколко условия. Една от основополагащите хрумвания на нашето обединяване е и така наречен „ лустрация ” - в политиката да няма хора от Държавна сигурност. Поддържаме политическа хигиена в обединението, тъй че това са ни изискванията за диалог с тях, само че те желаят да вземат участие независимо. Без ченгета и доносници са добре пристигнали.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР