Даваме дефектни ракети С-300 и боеприпаси с отпаднала необходимост предлагат

...
Даваме дефектни ракети С-300 и боеприпаси с отпаднала необходимост предлагат
Коментари Харесай

Даваме дефектни ракети C-300 на Украйна

Даваме дефектни ракети С-300 и муниции с отпаднала нужда оферират ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Такъв план на решение е импортиран по-рано през днешния ден, подписан от Бойко Борисов, Делян Пеевски, Христо Иванов и Кирил Петков.

“Страната ни няма нужния потенциал да ремонтира независимо тези муниции. Тяхното потребление от нашата войска би основало сериозен риск за живота на българските военнослужещи. За разлика от България, Украйна е заявила, че има потенциала да вкара в приложимост такива дефектни муниции и те да послужат на украинската войска ”, пишат вносителите в претекстовете си.

От там излиза наяве още, че от 15 септември 2020 до 21 юли 2022 година в Министерството на защитата е била извършена процедура за възлагане на ремонт и поддръжка на зенитно-ракетните комплекси С-300. Допуснат е бил единствено един претендент – Концерн за въздушно-космическа защита “Алмаз-Антей ”. Оказало се обаче, че нямат опция да държат ракетите в редовност. И предложили България да се обърне към Русия, пишат от “24 часа ”.

“Българската страна няма дарба за ремонт и възобновяване на неизправните зенитно-управляеми ракети от вида 5B55P(K) за ЗРК С-300, без това да заплашва живота и здравето на персоналния състав. Съответно България нито може да ги ремонтира, нито може да ги употребява, само че те могат да послужат за потребностите на украинската противовъздушна защита при отбрана на гражданската инфраструктура от обстрел.

Проектът на решение е импортиран в Народното събрание. Вероятно през днешния ден ще бъде прегледан от военната комисия, следва да влезе и в зала.

Не закъсняха и първите мнения, че даваме дефектни ракети С-300

“Предоставяме спомагателна помощ на Украйна – муниции, неизправни ракети, няма нищо притеснително ”, разяснява депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Председателят на Комисията по защита и народен представител от ГЕРБ Христо Гаджев изясни:

“Има план на решение за нов пакет военна помощ за Украйна от водачите на парламентарните партии, които образуват държавното управление. Това по никакъв метод няма да заплаши действието на българската противовъздушна защита ”.

“През интервала 2020-2022 година е имало опити за техен ремонт от страна на компанията производител на Руската федерация, тя е споделила, че те не подлежат на ремонт ”, сподели още депутатът от ГЕРБ.

Ивайло Мирчев от Демократична България също разяснява, че самодейността за това решение е на Народно събрание.

“Не става изобщо дума за нещо, което да излиза от складовете на Българската войска, което да ни е потребно. Не си даряваме С-300, става дума за дефектни ракети, които ние в никакъв случай не можем да използваме и няма вид, който да използваме, както и много патрони, които са НАТО-вски стандарт от складовете на Министерство на вътрешните работи ”, съобщи още Ивайло Мирчев.

По-рано депутатът от Българска социалистическа партия Аганас Зафиров съобщи, че се прави национално изменничество.

“Управляващото болшинство е на път да извърши следващото национално изменничество, по този начин както ви предупредихме преди известно време. Управляващите имат желание да дарят последната отбрана над небето на София и нуклеарната централа, а точно зинитно-ракетните комплекси на Украйна под формата на муниции. Първо се подаряват боеприпасите, след което излиза наяве, че и самите комплекси са неизползваеми ”.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР