Давам ви пари, за да сте по-добре. Така бившият социален

...
Давам ви пари, за да сте по-добре. Така бившият социален
Коментари Харесай

Иван Нейков: Правителството сърба попарата си

" Давам ви пари, с цел да сте по-добре ". Така някогашният обществен министър Иван Нейков разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия решението на държавното управление за отпущането на спомагателни пари в другите сфери, което кабинетът прави през последните дни.

По думите на специалиста обаче това са разходи, а не съответни ограничения за справяне с рецесията от COVID-19. " Правителството единствено сърба попарата от това, което не направи. Няма на кого да се сърди ", сподели Нейков и добави, че е имало липса на промени.

Нейков е уверен, че зад тези пари не стои очакване, че нещо трайно ще се промени.

Икономистът Красен Станчев, който също участва в студиото на Българска национална телевизия насочи рецензия към подхванатите дейности на държавното управление. " Правителството на България има към 10% от Брутният вътрешен продукт запас. Тези средства би трябвало да се съсредоточат към рисковите групи от хора ", регистрира Станчев.

До момента се сътвориха тласъци да отидеш и да се помолиш. Сега се основават тласъци да отидеш и да поискаш повече. По схемата 60/40 запазването на приход е някъде 420 лева на месец, разясни Станчев.

Той уточни, че има не обсъждане на нещата и има причина за основаване на трайно безработни. Ако се продължава по този начин, парите ще свършат. От друга стана, стопанската система се държи добре, сподели още икономистът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР