Давам го на прокурор, закани се на финансовият министър председателят

...
Давам го на прокурор, закани се на финансовият министър председателят
Коментари Харесай

Добрев за Асен Василев: Давам го на прокурор!

Давам го на прокурор, закани се на финансовият министър ръководителят на енергийната комисия в Народно събрание Делян Добрев пред БТВ.

Причината е делото пред арбитраж в Съединени американски щати за 2.1 милиарда, което ЧЕЗ води против България. Добрев посочи, че Министерството на финансите (МФ) е спряло да заплаща на интернационалната адвокатска адвокатска фирма, която пази България.

" Пише, че ревизират фактурите, не написа платихме ги. Фактурите са от август месец, какво ги прави толкоз време Асен Василев. Не му е първи път ", уточни Добрев и съобщи още, че когато са завършили предходните мандати на Василев, по-късно служебните министри са плащали фактурите.

Освен това, Добрев съобщи, че в границите на кабинета " Петков " Василев не платил фактури за 5 174 000 евро и по-късно ги платило служебно държавно управление. А през 2022 година не били платени фактури за 13 874 000 евро.

" Експертизи по делото с ЧЕЗ са плащани от джоба на юристите ни - кой естествен човек не си заплаща на юристите ", попита Добрев. Той разяснява и проблема с " Лукойл ".

" Лукойл няма да си тръгнат, до момента в който не им вземем дерогацията. Три пъти го предложих. Всички от " Промяната " и Демократична България гласоподават срещу, нищо че сякаш са против Русия. През това време министър председателят Денков лети и плаши с оставката си, в случай че махнем дерогацията ", напомни Добрев.

Той се възмути, че " Лукойл " да вземе 3 милиарда лева с помощта на дерогацията, а българският консуматор - нула.

" С предлагането за такса " пренос " за Унгария и Сърбия, Асен Василев още веднъж прави работа на Русия. Така желае да напомпи приходната част на бюджета и да докара недостига до 3%. Кой ще ги заплати? Тези три милиарда са въздушни, няма кой да ги събере ", разкри депутатът от ГЕРБ. Той загатна още, че Асен Василев праща доноси против него в Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР