Датското министерство на отбраната предаде шест безпилотни летателни апарата за

...
Датското министерство на отбраната предаде шест безпилотни летателни апарата за
Коментари Харесай

Дания прати стратегическа помощ на Украйна

Датското министерство на защитата съобщи шест безпилотни летателни апарата за разминиране като част от пакета за помощ на Украйна.

Украинският министър на защитата Олексий Резников съобщи в своя акаунт в Twitter, че тези дронове са най-новите благоприятни условия за потребление при разминирането на територията .

" Тези безпилотни летателни апарати се употребяват за нетехническо проучване на територии, в това число водни басейни, за заплаха от експлозиви. Това е най-новият новаторски метод за изследване на територии ", означи формалният представител.

Украинският министър благодари на сътрудниците си за оказаната помощ. Вероятно става дума за дронове за разминиране, които бяха включени в новия пакет от военна помощ за контраофанзивата за близо 250 млн. $. Той включваше съоръжение за разминиране, полеви мостове, средства за противовъздушна защита и муниции, наред с други неща.

Резников разгласява видеоклип, на който се виждат интервенциите с дронове.

Военните означават, че дронът изследва региона за взривоопасни обект и и демонстрира информацията на екран.

The Ministry of Defense of Denmark has provided 6 drones for mine scanning as part of their aid package for Ukraine.
These drones are used for non-technical inspection of territories, including water bodies, for explosive ordnance. It is the latest innovative approach to…
— Oleksii Reznikov (@oleksiireznikov)
Както УНИАН заяви по-рано, това не е първата помощ, предоставена от Дания на Украйна. На 30 юни датското министерство на защитата заяви, че страната е подготвена да отпусне 1,3 милиарда датски крони (около 190 млн. долара) за нов пакет за подкрепяне на защитата на Украйна , който ще включва муниции и военно съоръжение.

Този пакет е образуван въз основа на потребностите и настояванията на Украйна, разговора с интернационалните сътрудници и военно-професионалните рекомендации на Министерството на защитата.
 Дания към този момент образова украински водачи на F-16
Дания към този момент образова украински водачи на F-16

Копенхаген още обмисля дали и какъв брой итребители да изпрати на Киев

Той ще включва по-специално ракети за противовъздушна защита. През идващите седмици Украйна ще получи десетки танкове, които ще бъдат доставени в съдействие сред Дания и Германия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР