Даря Касаткина (Русия) спечели титлата на турнира по тенис на

...
Даря Касаткина (Русия) спечели титлата на турнира по тенис на
Коментари Харесай

Даря Касаткина спечели титлата в Сан Хосе

Даря Касаткина (Русия) завоюва купата на шампионата по тенис на твърда настилка в Сан Хосе (САЩ) с награден фонд 757 900 $.

Седмата сложена в схемата Касаткина победи на финала американката Шелби Роджърс с 6:7(2), 6:1, 6:2 за два часа и 34 минути игра.

„ Благодаря на всички, които споделят този миг с нас на този хубав корт. Пожелавам на всички благополучие, обич и мир по света “, обърна се съветската тенисистка към публиката на шампионата в Сан Хосе.

25-годишната Касаткина поведе с 4:2 в първия сет, само че позволи поврат до 5:6, а по-късно отстъпи в тайбрека, печелейки единствено 2 точки. Постепенно обаче рускинята откри ритъма си и с по два пробива в идващите две елементи стигна до поврат и краен триумф в дуела с Роджърс. Първата й купа тази година и общо пета в кариерата й я върна в топ 10 на международната класация, където към този момент заема девето място.

„ Доволна съм от метода, по който се развиват нещата, изключително през този сезон, само че пътят е дълъг и няма да спирам, тъй като един път направих неточност и не желая да я дублирам. Гладна съм за нови триумфи “, разяснява още Даря Касаткина.

Рускинята, която неотдавна разгласи, че е хомосексуална, стана първият играч, който играе поредно финали на шампионата в Сан Хосе в две следващи години след Серина Уилямс през 2011 и 2012-а. „ Чувствам се ужасно. Всяка година все по-добре и към този момент се чудя дали ще е по този начин и идната “, добави тя.

„ Играх добре. Мисля се възползвах от възможностите си първоначално и бях нападателна, когато трябваше и търпелива, когато бе належащо “, сподели финалистката Шелби Роджърс.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР