Дървото на парите е сред най-често отглежданите домашни растения. Разбира

...
Дървото на парите е сред най-често отглежданите домашни растения. Разбира
Коментари Харесай

Откакто поливам дървото на парите с този разтвор, цъфти като полудяло! Всеки цвят = жълтичка!

Дървото на парите е измежду най-често отглежданите домашни растения. Разбира се, знаете поверието, че цветовете му привличатпарите и финансовата удача като с магнит.

За страдание обаче, красулата (както е другото име на цветето), цъфти много рядко. Преди да се отчаяте, дано ви кажем, че има сигурен метод да накарате дървото на парите да се отрупа с пъпки, които след това да се разтворят в прелестни бели цветчета – а както знаем, всеки цвят = 1 жълтица! Сега ще ви издадем тайната на разтвор за разцвет, който може да приготвите сами вкъщи:

Разтворът, който ще накара дървото на парите да цъфти

Ако цветето спре да пораства и листата му стартират да изтъняват, в тази ситуация би трябвало да употребявате един специфичен разтвор. Основната съставна част за приготвянето му е банан. Този плод изобилства от калий, с помощта на което форсира процеса на фотосинтеза, покачва устойчивостта към неподходящи фактори на околната среда и също по този начин способства за появяването на цветни пъпки.

Приготвянето на разтвора е извънредно елементарно. Необходимо е първо да се обели, а по-късно кората му се залива с литър гореща вода и се оставя за един ден. След това разтворете 7 грама суха квас в 1 литър топла вода. Смесете този разтвор с банановата инфузия. След три часа можете да полеете цветето с получената течност.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР