Дървото, което вчера едва не уби млада жена в столицата,

...
Дървото, което вчера едва не уби млада жена в столицата,
Коментари Харесай

Разкриха как се е стигнало до инцидента с дървото, което едва не уби млада жена в столицата

Дървото, което през вчерашния ден едвам не умъртви млада жена в столицата, е било сухо. Това е и повода за неочакваното му рухване. Това изясни изпълняващият длъжността шеф на „ Зелени системи” към общината Димитър Данчев, представен от Дарик.

Преди година и половина е осъществена последната инспекция на липата, когато единствено са окастрени клоните й. Данчев е безапелационен, че до вчерашния случай не са постъпвали сигнали от жители – дървото да бъде отсечено.

След вчерашния случай, инспекцията на общинските „ зелени системи” открива, че корените на злощастното дърво били изсъхнали. При последната инспекция преди 18 месеца – положението на липата било приемливо, уточни изпълняващият длъжността началник на сдружението Димитър Данчев.

" Причината, заради която е паднало дървото, е това, че е изсъхнало. По дърветата са осъществявани операции преди време. То е било кастрено и при инспекцията е открито, че то е във очевидно приемливо положение, само че със сухи клони. Поради това се е направила подмладяваща резитба за образуване на нова завършена и здрава корона. Това кастрене е направено преди година и половина. Но заради метеорологичните условия това дърво не се е развило и е починало ", сподели Данчев.

" Нямам информация да сме получавали сигнали през този интервал, другояче е щяло да бъде отреагирано в точния момент ", добави той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР