Държавното предприятие Пристанищна инфраструктура“ и руската компания Лукойл Нефтохим Бургас“

...
Държавното предприятие Пристанищна инфраструктура“ и руската компания Лукойл Нефтохим Бургас“
Коментари Харесай

Морската администрация отнема лиценза на „Лукойл“ за управление на „Росенец“

Държавното дружество „ Пристанищна инфраструктура “ и съветската компания „ Лукойл Нефтохим Бургас “ са почнали диалози по процедурата за прекачване на оперативния надзор върху пристанищен терминал „ Росенец “ към страната. Това оповестяват от транспортното министерство през днешния ден.

Миналата седмица съдружното държавно управление реши, че „ Лукойл “ има 30 дни да завърши процедурата, считано от 15 август. Специална комисия, назначена от транспортния министър, би трябвало да одобри обекта.

През това време, по заповед на ИА „ Морска администрация “, „ Лукойл Нефтохим Бургас “ ще бъде премахнат от Регистъра на пристанищните оператори, в който ще бъде вписано държавното дружество „ Пристанищна инфраструктура “, което ще дава отговор за услугите, предоставяни от терминала.

Концесионният контракт с „ Лукойл “ беше скоростно преустановен в края на предишния месец на съображение Закона за изменение и допълнение на Закона за контролни и ограничаващи ограничения против Русия във връзка със обстановката в Украйна. Предложението беше импортирано и гласувано от съдружните сътрудници ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България, както и от подкрепящите ги Движение за права и свободи.

Реакцията на съветското сдружението беше, че „ постоянно напълно е изпълнявало уговорките си по концесионния контракт, подписан с Република България през 2011 година за период от 35 години, и не вижда учредения за неговото анулиране “. В позицията си компанията съобщи, че ще съди страната ни поради накърнен имидж.

Действията на депутатите бяха разкритикувани от президента Румен Радев, който сезира Конституционния съд (КС). Мотивите му са, че признатият законопроект има „ конституционните пороци “, които крият „ сериозните опасности, пред които той изправя българските жители “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР