Държавно ловно стопанство Паламара“ отвори днес врати за децата от

...
Държавно ловно стопанство Паламара“ отвори днес врати за децата от
Коментари Харесай

ДЛС Паламара посрещна деца от зелено училище

Държавно ловно стопанство „ Паламара “ отвори през днешния ден порти за децата от „ Зелено учебно заведение “ към Обединения детски комплекс в Шумен. В най-горещият ден за август малчуганите се подслониха под гъстите сенки на дъбовите гори и в хладните зали на ловната резиденция. Преди обяд те имаха опция да научат от водещите горски педагози за Шумен доктор Мария Касчиева и Ирина Павлова по какъв начин окомерно да дефинират височината на дърветата и по какво се разграничават семената на дървесните типове, които порастват в горите към нас.  

През късата отмора след урока дребните възпитаници си създадоха горски картички, а по-късно с нови сили си построиха лагер и демонстрираха познания за равновесието в природата, измежду животните, птиците и бозайниците. В следобедните часове дългогодишният ловджийски специалист инж. Тервел Стефанов сподели на децата разнообразни животни, като описа за всяко по нещо характерно, което провокира проливен дъжд от въпроси от страна на малчуганите. Оказа се, че никой не е знае нищо за муфлона и множеството желаят да го видят в естествената му среда.

В края на занятието преподавателите от ОДК благодариха на чиновниците на стопанството за топлото посрещане и гостоприемството.  Урокът в Държавно ловно стопанство „ Паламара “ се провежда от управленията на СИДП, ДЛС-Паламара и ОДК. Експерти от предприятието и комплекса работят дружно от пет години, като в края на предходната седмица проведоха и взаимен урок за пожарите в горите и тяхното запазване. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР