Държавният Телеком на Косово заяви в събота, че е прекратил

...
Държавният Телеком на Косово заяви в събота, че е прекратил
Коментари Харесай

Косово получи свой собствен телефонен код вече няма да използва този на Сърбия

Държавният Телеком на Косово съобщи в събота, че е прекратил потреблението на кода на Сърбия за стационарни телефонни позвънявания и вместо това ще употребява своя личен код, заяви Ройтерс. Стъпката идва две години откакто Сърбия, която не признава независимостта на някогашната си област, се съгласи да разреши на Прищина да има собствен личен интернационален телефонен код.

От 24 март код +381 не може да се употребява. Сега би трябвало да употребявате код +383. Моля, информирайте близки и другари, съобщи Косово Телеком в есемес до клиентите си.

Малката балканска страна, която разгласи самостоятелност през 2008г., до момента използваше кодовете на Сърбия, Монако /+377/ и Словения /+386/. Мобилните оператори също ще сменят кодовете в идващите месеци, съобщи Българска телеграфна агенция.

Страната от 1,8 милиона души е приета от 116 страни, само че не е членка на Организация на обединените нации поради възраженията на Сърбия, някои страни от Европейски Съюз и членките на Съвета за сигурност Русия и Китай. Макар Сърбия публично да не признава независимостта на някогашната си област, тя се съгласи да води договаряния за нормализиране на връзките и да улесни пътя на Белград към участие в Европейски Съюз./
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР