Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън потвърди категоричната позиция на

...
Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън потвърди категоричната позиция на
Коментари Харесай

Тилърсън нападна Русия за Украйна и потвърди антируските санкции

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън удостовери безапелационната позиция на страната към Русия по време на посещаване в Европа, заявявайки пред съветския си сътрудник, че Вашингтон ще резервира глобите, до момента в който съветските сили не изоставен Украйна, оповестява Ройтерс.

По време на среща с външните министри на страните от Организацията за сигурност и съдействие в Европа Тилърсън даже отиде по-далеч в нападките си към Русия.

" Трябва да бъдем наясно с източника на това насили е ", сподели той, имайки поради случаите на нарушение на примирието, регистрирани от задачата на ОССЕ в Източна Украйна.

Русия въоръжава, управлява, образова и подкрепя в боевете антиправителствените сили. Ние призоваваме Русия и сепаратистите да прекратят дразненето, заканите и офанзивите против специфичната задача на ОССЕ, посочи Тилърсън.

По време на визитата си в Европа, която стартира в Брюксел и ще завърши в Париж, Тилърсън заема по-твърда позиция против Русия спрямо американския президент Доналд Тръмп, който желае по-добри връзки с съветския водач Владимир Путин.

По отношение на Източна Украйна ние сме дружно с европейските сътрудници в поддържането на глобите, до момента в който Русия не изтегли силите си от Донбас и не извърши уговорките от Минск, разгласи топ дипломатът на Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР