Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън поднови в събота във

...
Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън поднови в събота във
Коментари Харесай

Вашингтон поддържа обвиненията срещу Русия във връзка с химическите атаки в Сирия

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън възобнови в събота във Варшава обвиняванията си против Русия по отношение на химическите офанзиви в Сирия - обвинявания, отхвърлени от Москва, заяви Франс прес.

" По мотив забележките ми по отношение на Русия и потреблението на химически оръжия в Сирия подкрепям към този момент казаното ", съобщи Тилърсън на обща конференция с полския си сътрудник Яцек Чапутович.

Обвиненията му бяха отправени във вторник в Париж на интернационален конгрес за следствие на закононарушения с приложимост на химически оръжия в Сирия, показва Българска телеграфна агенция.

Правителството на Сирия може би към момента употребява химически оръжия и отговорността за това носи Русия, сподели той.

На другия ден Кремъл упрекна в отговор Съединени американски щати, че " замотават " следствия по отношение на такива случаи.

" През последните 24 до 48 часа печатът помести информации от очевиден източник за потреблението на хлор като оръжие в Сирия ", сподели през днешния ден Тилърсън.

Тези набези " нарушават всички конвенции, подписани от Русия ", продължи той и добави, че тази страна, " съюзничка на Асад ", би трябвало да реагира.

След като дойде във Варшава нощес, Тилърсън беседва с президента Анджей Дуда, премиера Матеуш Моравецки и с Чапутович, а след това уважи паметта на жертвите на концентрационния лагер Аушвиц-Биркенау. Държавният секретар на Съединени американски щати подчертава на конференцията върху положителните връзки сред Вашингтон и Варшава.

Той съобщи, че поддържа Полша в опълчването й против построяването на газопровода " Северен поток-2 " сред Русия и Германия, потвърждавайки, че тръбата ще способства Европа да остане " подвластна от съветския природен газ ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР