Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън отрече информация на NBC,

...
Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън отрече информация на NBC,
Коментари Харесай

Няма да напускам, потвърди Тилърсън и отрече да е наричал Тръмп дебил

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън отхвърли информация на NBC, че е заплашил да подаде оставка , определяйки я като " подправена вест ", осведомят американски медии.

NBC заяви, че някогашният началник на Exxon Mobil е бил на ръба да подаде оставка през лятото поради политически разногласия с Белия дом.

По време на конференция в Държавния департамент той удостовери, че няма да напуща длъжността.

"I have never considered leaving this post " says US Secretary of State, Rex Tillerson, responding to speculation he would leave his position pic.twitter.com/fsJK1wSfzI
— Sky News (@SkyNews) 4 октомври 2017 година

" Никога не съм обмислял да напущам този пост ", отговори Тилърсън на спекулациите, че има намерение да се отдръпна.

Той също по този начин отхвърли информация, че нарекъл президента Доналд Тръмп " дебил " по време на среща на Пентагона. Според NBC държавният секретар разкритикувал интелектуалните благоприятни условия на президента на 20 юли по време на среща с високопоставени представители, обвързвана с битката против ДАЕШ ( " Ислямска страна " ).

Малко по-рано американският президент написа в " Туитър ", че NBC популяризира подправени вести и медията е " по-нечестна и от CNN ", а също по този начин, че медията би трябвало да се извини на Съединени американски щати.

Държавният секретар отхвърли да разяснява по какъв начин тези " жалки " вести са се появили, само че акцентира, че е научил три неща за президента за последните близо 9 месеца.

 Тръмп отново дамгоса медиите, били отвън надзор
Тръмп отново дамгоса медиите, били отвън надзор

Недоволен от тяхното отразяване на визитата му в Пуерто Рико

" Той обича Съединени американски щати, той доближава до резултати с каквото се захване. Той е интелигентен и желае да се поема отговорност ", означи Тилърсън.

Съветът за външни връзки през днешния ден прикани Тилърсън да подаде оставка, откакто NBC заяви за рецензии на държавния секретар.

Тилърсън обществено оспорил позицията на Тръмп за случая в Шарлътсвил, отбелязвайки, че " президентът приказва от свое име ".

Тръмп беше неодобрен от републиканци, предприемачи и съдружници на Съединени американски щати поради мненията си по отношение на зародилото принуждение в Шарлътсвил, където националисти и неонацисти се сбиха с деятели против расизма на 12 август . Американският водач разгласи, че и двете страни са отговорни за зародилото принуждение, което възмути огромна част от американците.

Преди няколко дни пък Тръмп сложи под подозрение дипломатическата работа на държавния си секретар, обвързвана с КНДР.

 Тръмп: Тилърсън да не си губи времето
Тръмп: Тилърсън да не си губи времето

Президентът на Съединени американски щати с ясно обръщение към Северна Корея
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР