Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън обяви, че санкционният режим

...
Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън обяви, че санкционният режим
Коментари Харесай

САЩ няма да свалят санкциите от Русия, докато не върне Крим на Украйна


Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън разгласи, че санкционният режим на страната му по отношение на Русия ще продължи до възобновяване на териториалната целокупност на Украйна.

"Този режим няма да се промени до момента в който не завърши съветското навлизане в Украйна и украинската териториална целокупност не бъде възстановена", сподели той в изявление пред Атлантическия съвет във вторник.

Споредд него "не би трябвало да се оставя без внимание навлизане в други страни и завладяване на тяхна територия". "И това стана съображение за използване на доста корав режим на наказания, който Съединени американски щати и Европа вкараха към Русия поради такова нахлуване".

Държавният секретар означи, че в този момент Съединени американски щати в договарянията си с съветската страна са съсредоточени точно върху обстановката в югоизточната част на Украйна,тъй като там не престават да умират мирни жители. "Нашият приоритет е да реализираме преустановяване на насилието. Сега работим с Русия, с цел да разберем можем ли да реализираме някакво съглашение за мандат за сили на Организация на обединените нации за запазване на мира, които да сложат завършек на насилието", заключи Тилърсън. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР