Държавният секретар на САЩ Майк Помпео нападна дългогодишния американски съюзник

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео нападна дългогодишния американски съюзник
Коментари Харесай

Помпео нападна Великобритания заради Китай

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео атакува дългогодишния американски съдружник Англия поради отношението ѝ към Китай и " Хуавей " с думите, че това отношение може да навреди на обмена на разследващи данни сред Вашингтон и Лондон. Помпейо направи изявлението по време на визитата си през днешния ден в английската столица, в тирада в в консервативния мозъчен концерн Център за политически проучвания, съобщи Ройтерс, представена от Novini.bg.

``
реклама

Помпейо оспори отношението на държавното управление на премиера Тереза Мей към Пекин и провокира Лондон с думите, че починалият английски водач Маргарет Тачър е щяла да заеме по-твърда линия по отношение на Китай.

" Запитайте се: щеше ли Желязната лейди да мълчи, до момента в който Китай нарушава суверенитета на страните посредством корупция и насила? ", попита държавният секретар на Съединени американски щати.

" Недостатъчната сигурност ще навреди на опциите на Съединени американски щати да споделят избрана информация по тестваните мрежи. Тъкмо това желае Китай - да разедини западните съюзи посредством битове и байтове, не посредством патрони и бомби ", добави той.

Помпейо съобщи, че Западът е изправен пред възраждащото се състезание сред великите сили, дължащо се на Китай, Русия и Иран.

" Сега не е време някой от нас да демонстрира съмнение ", сподели той. " В случая с Китай сме изправени пред нов тип предизвикателство; властнически режим, който е стопански интегриран със Запада по способи, по които Съюз на съветските социалистически републики в никакъв случай не е бил ", добави Помпео.

Той съобщи, че Китай краде поверителна интелектуална благосъстоятелност и поверителни търговски данни в Европа, Азия и Съединени американски щати. Помпейо открои компанията " Хуавей ".

" Китайското държавно управление може законно да желае достъп до данните, които минават през системите на " Хуавей " и Зет Ти И. Защо ще му е на някого да дава такава мощност на режим, който към този момент е правил груби нарушавания в киберпространството? ", попита той. " Какво може да стори държавното управление на Нейно величество, с цел да подсигурява, че секретните технологии няма да се трансфорат в отворени порти за шпионите на Пекин? "

Съединени американски щати споделиха на съдружниците си да не употребяват съоръжение от " Хуавей " за построяването на новите далекосъобщителни мрежи от пето потомство заради опасения, че то може да се трансформира в средство за китайски шпионаж. Китайската компания изрично отхвърли обвиняванията. Англия обаче даде да се разбере, че ще й даде лимитирана роля в построяването на мрежите си пето потомство.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР