Държавният секретар на САЩ Майк Помпео е провел телефонен разговор

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео е провел телефонен разговор
Коментари Харесай

Помпео потвърди: Кюрдите наистина се оттеглиха

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео е провел телефонен диалог турския министър на външните работи Мевлют Чавушоглу, в който е удостоверил, че терористичната група ПKK се е отдръпнала от региона в Северна Сирия, където Турция организира интервенция „ Извор на мира ”.
Американските военни са уведомили турските си сътрудници за отдръпването, за което Помпео също е уведомил Чавушоглу, оповестява Анадолската организация, представена от БГНЕС.
На 9 октомври Турция започва интервенция „ Мирна пролет “ за унищожаване на терористите от Северна Сирия източно от река Ефрат, с цел да обезпечи границите на Турция, да помогне за безвредното завръщане на сирийските бежанци и да обезпечи териториалната целокупност на Сирия.
На 17 октомври Анкара и Вашингтон реализираха съглашение за преустановяване на интервенцията за 120 часа, през които бойните формирования на ПКК да се изтеглят отвън зоната за сигурност.
Късно нощес Анкара и Москва реализираха съглашение, съгласно което в границите на 150 часа терористите от ПКК ще се изтеглят на 30 километра от границата на Турция със Северна Сирия, а силите за сигурност на Турция и Русия ще патрулират там дружно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР