Държавният секретар на САЩ и посланичката на Русия у нас

...
Държавният секретар на САЩ и посланичката на Русия у нас
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ и руският посланик с поздравления за 3 март |

Държавният секретар на Съединени американски щати и посланичката на Русия у нас насочиха поздравления по случай Националния празник 3 март.

" От името на държавното управление на САЩ приветствам всички българи по случай националния ви празник ”. Това написа държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в формалната страница на Държавния департамент.

„ Като другари, съдружници и партньори, Съединени американски щати и България споделят общ ангажимент към свободата, правата на индивида, демократичните и отговорни институции, гарантирането на сигурността и пазарната икономика. Придържането към тези полезности не е елементарно, но всички ние би трябвало да се стремим да го вършим - за себе си и за бъдещите генерации. Очакваме с неспокойствие да работим дружно, до момента в който сте отпред на инициативата „ Три морета ” тази година и до момента в който се възвръщаме от световната пандемия, съживяваме стопанските системи си, укрепваме нашите институции, оправяме се с общи районни и глобални провокации и доразвиваме стратегическото си партньорство ”, написа Блинкен.

„ Отправям своите пожелания за една спокойна, здрава и просперираща година. Ще се веселя да продължим другарството си и даже да си сътрудничим по-близо ”, написа държавният секретар на САЩ.

" Освободителната война потвърждава, че задачата на Русия е да основава, а не да разрушава ", съобщи в послание във връзка националния празник на България  новият дипломат на Руската федерация у нас н. прочие Елеонора Митрофанова. Това е нейна първа обществена изява.

„ Подвигът на съветските бойци и българските опълченци, воювали един до друг за държавността на България, ни разрешава да кажем, че това е наше общо наследство, обща победа, общ празник “, акцентира тя и прикани за „ съдействие в духа на взаимно почитание и равностойно партньорство “.

Посланик Митрофанова разяснява, че „ днешния празник е константа в българската история и тази големина не зависи от каквито и да е политически желания “ и сподели, че за освободителните битки на България знае от лекциите в института за международни връзки в Москва.

Дипломатът направи обръщението си на български език – жест, постоянно употребен от нейни сътрудници от други страни, упълномощени в София.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР