Държавният секретар на САЩ Антони Блинкен замина за Украйна на

...
Държавният секретар на САЩ Антони Блинкен замина за Украйна на
Коментари Харесай

Блинкен замина за Украйна на фона на опасенията за руска инвазия в страната

Държавният секретар на Съединени американски щати Антони Блинкен отпътува за Украйна на фона на възходящите опасения за съветска инвазия в страната, предава Би Би Си.

Блинкен ще организира диалог с президента Владимир Зеленски в Киев, преди да се срещне със своите английски, френски и немски сътрудници в Берлин.

В петък той ще се срещне с съветския външен министър Сергей Лавров в Женева. Русия неведнъж отхвърля всевъзможни проекти за офанзива против прилежаща Украйна.

Във вторник обаче висши американски чиновници обявиха, че Москва може да стартира инвазия във всеки един миг.

Говорителят на Белия дом Джен Саки сподели пред кореспонденти, че скупчването на десетки хиляди бойци на Русия покрай границата й с Украйна е основало „ извънредно рискова обстановка ".

Представителка на Държавния департамент на Съединени американски щати предизвести за напредване на съветски войски през днешния ден в Беларус:

„ Фактът, че следим тези напредвания в Беларус, явно дава на руснаците нов вид, в случай че решат да подхващат по-настъпателни военни дейности против Украйна. “

Очаква се Блинкен в границите на обиколката в Европа да опита да ускори поддръжката измежду западните съдружници, с цел да наложи това, което формалните лица нарекоха „ солидни последствия и тежки стопански разноски за Русия “, в случай че има инвазия.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР