Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ще посети Северна Македония,

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ще посети Северна Македония,
Коментари Харесай

Блинкен отива в Скопие за срещата на ОССЕ, там ще е и Лавров

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен ще посети Северна Македония, с цел да взе участие в министерската среща на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), която се бойкотира от външните министри на Украйна и балтийските страни поради присъединяване на съветския външен министър Сергей Лавров, оповестява " Украинская истина ", представен от „ Фокус “.

В изказване на американското външно министерство се показва, че Блинкен ще се срещне с сътрудниците си от ОССЕ по време на визитата си в Скопие.

Той има намерение да удостовери " непоколебимия ангажимент на Съединените щати към ОССЕ и нейната съществена задача за поощряване на сигурността, стабилността и съдействието сред страните, с необикновен акцент върху правата на индивида и мирното разрешаване на разногласия “.

" Секретарят Блинкен също по този начин ще подчертае основната роля, която ОССЕ играе в насърчаването на цялостната сигурност в района и ще благодари на Северна Македония за нейното водачество “, се споделя в изказването.

Припомняме, във вторник стана известно, че министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба ще бойкотира министерската среща на ОССЕ поради наличието на нея на съветския външен министър Сергей Лавров.

Към протеста се причислиха и външните министри на Латвия, Литва и Естония.

Преди това стана ясно, че българските управляващи са дали " зелена светлина “ за прекосяването на полета на съветския външен министър Сергей Лавров над страната макар глобите на Европейския съюз.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР