Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен разговаря по телефона с

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен разговаря по телефона с
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен разговаря с китайския външен министър Ван И за рисковете, свързани с Украйна

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен беседва по телефона с китайския външен министър Ван И за Украйна, наблягайки на световната сигурност и икономическите опасности, които може да произтекат от по-нататъшна съветска експанзия, заяви Държавният департамент, представен от Ройтерс.

Държавният секретар сподели, че деескалацията и дипломацията са виновният път напред, уточни в изказване представителят на ведомството Нед Прайс. Глобалната сигурност и икономическите опасности, свързани с по-нататъшна съветска експанзия против Украйна, са били наранени в диалозите, добави още Държавният департамент.

По-рано през вчерашния ден Съединени американски щати показаха дипломатически път за справяне с обхватните съветски условия за Източна Европа, в миг когато Москва организираше диалози по сигурността със западните страни и ускори скупчването на военни наоколо до Украйна с нови учения, напомня Българска телеграфна агенция.

Русия упорства НАТО да изтегли войските и оръжията от Източна Европа и да забрани на Украйна - някогашна руска република, да се причисли в миналото към алианса. Съединени американски щати и съдружниците им от НАТО отхвърлят това, само че споделят, че са подготвени да разискват други тематики като контрола над въоръженията и ограничения за създаване на доверие.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР