Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен призова Пакистан да поиска

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен призова Пакистан да поиска
Коментари Харесай

Блинкен призова Пакистан да поиска от Китай облекчаване на дълга след наводненията

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен прикани Пакистан да изиска облекчение на дълга от своя непосредствен сътрудник Китай, защото наводненията опустошават южноазиатската страна.
Антъни Блинкен, държавен секретар на Съединени американски щати
Блинкен даде обещание мощна поддръжка на Съединени американски щати за Пакистан, който се възвръща от наводненията, потопили една трета от страната. Става въпрос за повърхност с размерите на Обединеното кралство.

„ Изпращаме просто обръщение. Ние сме тук за Пакистан, тъкмо както бяхме по време на минали естествени бедствия, когато обсъждахме възобновяване “, сподели Блинкен след диалози с пакистанския външен министър Билавал Зардари. „ Също по този начин приканих нашите сътрудници да ангажират Китай за облекчение и преструктуриране на дълга, тъй че Пакистан да може по-бързо да се възвърне от наводненията “, сподели Блинкен.

Китай е основен стопански и политически сътрудник на Пакистан, той прокарва " стопански кулоар " за $54 милиарда и построява инфраструктура, което ще разреши на Пекин изход на Индийския океан.

Вашингтон, чийто съюз от Студената война с Исламабад се провали, неведнъж обвиняваше, че Китай ще извлече изгодите, до момента в който Пакистан ще се сблъска с нетърпим дълг. Предупрежденията на Съединени американски щати, които считат Китай за собствен основен световен съперник, неведнъж бяха подценявани от Пакистан.

Около 1600 души починаха при наводненията в Пакистан и над 7 милиона поданици бяха разселени заради опасения, че сходни тежки бедствия ще станат по-чести на фона на климатичните промени. Съединени американски щати предоставиха $56 милиона филантропична помощ и изпратиха 17 самолета, цялостни с доставки, а Блинкен даде обещание да прегледа и по-дългосрочна поддръжка. /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Исламабад / Пакистан
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР