Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен поздрави България по повод

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен поздрави България по повод
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен поздрави България по повод Националния празник

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен поздрави България във връзка Националния празник.

В изказване, оповестено на страницата на Държавния департамент, Блинкен акцентира, че страната му надълбоко цени над 120 години дипломатически връзки с България. Той уточни още, че партньорството, учредено на споделени демократични идеали, предизвиква мира и просперитета и за двете народи и способства за единството и сигурността на Европа и трансатлантическата общественост.

" От името на Съединените американски щати, апелирам приемете най-хубавите ми пожелания към българския народ на деня на 146-ата годишнина от Освобождението на България.

Съединени американски щати надълбоко цени дипломатическите си връзки с България, почнали преди повече от 120 години. Партньорството ни, учредено на споделени демократични идеали, предизвиква мира и просперитета и за двете ни народи и способства за единството и сигурността на Европа и трансатлантическата общественост.

Признаваме уговорката на България да задълбочи интеграцията си в европейските институции, да подсигурява своята енергийна сигурност и икономическа жизнеспособност и да ускори партньорството си със съдружниците от НАТО. Обединени сме в напъните си да подкрепим Украйна и нейния народ, до момента в който се борят да защитят страната и свободата си от нападателната война на Кремъл.

Очаквам с неспокойствие по-нататъшно партньорство в насърчаването на по-сигурно, проспериращо и заслужено бъдеще за нашите две свободолюбиви народи ", гласи обръщението на Блинкен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР