Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, който днес е на

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, който днес е на
Коментари Харесай

Блинкен в Киев: Има окуражаващ напредък в украинската контраофанзива

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, който през днешния ден е на посещаване в Киев, съобщи, че има доста насърчаващ прогрес в украинската контраатака, съобщи Франс прес.

" Вижда се доста ясно значимия напредък, който вие постигате в този момент в контраофанзивата и това е доста, доста окуражаващо ", сподели Блинкън по време на среща с президента на Украйна Володимир Зеленски.

Украинските сили започнаха контраофанзивата, с цел да си върнат окупираните от съветските сили територии.

По време на срещата с американския държавен секретар Зеленски пък предизвести, че следва тежка зима. 

" Една тежка зима ни чака. Но ние сме щастливи, че не сме сами, с цел да ѝ се противопоставим. Ние ще го създадем дружно с нашите сътрудници ", сподели украинският водач. 

Той благодари на Съединени американски щати за тяхната помощ за енергийния бранш на Украйна, който редовно беше цел на съветските удари предходната година.

Междувременно Пентагонът разгласи, че Вашингтон ще достави на Украйна муниции с обеднен уран. Те са ефикасни против танкове и блиндирана военна техника.

120-милиметровите муниции с обеднен уран са предопределени за бойни танкове " Ейбрамс ", обещани на Киев в границите на нов транш американска военна помощ на стойност 175 милиона $, разясни Пентагонът в изказване.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР