Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен изрази надежда, че успешната

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен изрази надежда, че успешната
Коментари Харесай

Блинкен: Успешна контраофанзива на Украйна ще принуди Путин да седне на масата за преговори

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен изрази вяра, че сполучливата атака на Украйна ще принуди съветския президент Владимир Путин да стартира договаряния за преустановяване на нашествието.


" Успехът на контраофанзивата ще докара до две неща - ще укрепи позицията на Украйна на всяка маса за договаряния, на която се появи, и може да докара до това Путин най-сетне да се концентрира върху договарянията за преустановяване на войната, която той стартира ", сподели Блинкен пред кореспонденти, представен от Агенция Франс Прес.

Блинкен съобщи, че Съединените щати са " уверени, че украинците ще продължат да имат триумф ", откакто украинският президент Володимир Зеленски уточни, че от дълго време обсъжданата атака е в ход.

" В този смисъл това в действителност може да приближи мира, а не да го отдалечи ", сподели Блинкен на взаимна конференция с външния министър Антонио Таяни.

Блинкен съобщи, че офанзивата демонстрира нуждата " да увеличим оптимално поддръжката си за Украйна в този момент, с цел да може тя да реализира триумф на бойното поле ".

Русия обществено се изрече в поддръжка на договарянията, а Китай води интернационалните апели за ходатайство. Съединените щати се отнасят скептично към тези старания, защото считат, че Русия няма съществени планове за договаряния и се интересува само от отстояване на териториалните си придобивки.

" Мирът би трябвало да бъде обективен и дълготраен ", сподели Блинкен. " Под дълготраен разбираме мир, който не оставя нещата тъй че Русия да може да си почине, да се превъоръжи и да нападна още веднъж след шест месеца, след година, след две години ", сподели той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР