Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и шефът на Пентагона

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и шефът на Пентагона
Коментари Харесай

САЩ след украинските удари по руски ВВС бази: Не помагаме, но и не пречим на Киев да създаде оръжия с голям обсег

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и шефът на Пентагона Лойд Остин обявиха, че американските управляващи не оказват помощ на Украйна да основава оръжия с отдалечен обхват на деяние, които да поразяват съветската територия, само че и не попречват напъните ѝ в тази посока.
 
Коментарите на американските чиновници пристигнаха в деня, в който още веднъж бяха атакувани летища надълбоко в съветската територия, прецизира Би Би Си. Във вторник пламтя контейнер за предпазване на петрол покрай летище Курск, а в понеделник бяха ударени две военни летища: край Рязан и в Енгелс. В тези военновъздушни бази се намират стратегически бомбардировачи, способни да носят нуклеарни оръжия. Русия съобщи, че офанзивите са осъществени от безпилотни самолети на украинските въоръжени сили, само че Киев не призна публично присъединяване си в ударите.
 
" Ние не насърчаваме и не предоставяме на Украйна средства за нанасяне на удари по съветска територия ", съобщи ръководителят на Държавния департамент Антъни Блинкен. - Но е значимо да разберем през какво минават украинците всеки ден - през продължаващата съветска експанзия против страната им. Заедно с други сътрудници по света сме решени да подсигуряваме, че те разполагат с оборудването, от което се нуждаят, с цел да се пазят, да пазят територията си и свободата си.
Ръководителят на Пентагона разказа обстановката по следния метод.
 
Работят ли Съединени американски щати, с цел да попречат на Украйна да развие собствен личен капацитет за удари с огромен обхват? Краткият отговор е " не ". Със сигурност не го вършим, сподели шефът на Пентагона Лойд Остин. По-рано украинските управляващи бяха декларирали, че създават безпилотни самолети, които могат да нанасят удари на разстояние към 1000 км.
 
Според съветски военни блогъри обаче базите в Енгелс и край Рязан може да са били изумени от модифицирани от Украйна безпилотни самолети Ту-141 " Стриж " (разработени и въведени на въоръжение още по руско време).
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР