Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и министърът на външните

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и министърът на външните
Коментари Харесай

Камерън и Блинкен притискат Конгреса на САЩ да одобри помощта за Украйна

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и министърът на външните работи на Англия Дейвид Камерън призоваха Конгреса на Съединени американски щати да утвърди нов пакет военна помощ за Украйна. По думите им отпущането на средства е от основно значение за американската, европейската и международната сигурност, съобщи Асошиейтед прес. 

След срещата им в Държавния департамент Блинкен повтори апелите си към депутатите да разрешат отпущането на средствата за Украйна, което президентът Джо Байдън чака от месеци, до момента в който Камерън съобщи, че лобира за това на срещи в Капитолия. 

" Не пристигам тук с желанието на наставлявам някого, да му споделям какво да прави или да преча на политиката и други въпроси в Съединени американски щати ", сподели Камерън  " Идвам тук като правилен другар и човек, който има вяра в тази страна и който има вяра, че отпущането на тези средства е единствено във ваш интерес, за вашата сигурност, вашето бъдеще и бъдещето на сътрудниците ви ", добави той. Камерън е следващият задграничен политик, призовал американските депутати бързо да одобрят помощта за Украйна на фона на все по-силното безпокойствие за ролята на Съединени американски щати. Миналата седмица в Брюксел съвсем всички външни министри на страни членки на НАТО споделиха, че приносът на Съединени американски щати е от основно значение, което съответствува и с изявленията на Байдън, Блинкън и други представители на американското държавно управление. 

" Искането за спомагателен бюджет, което президентът Байдън насочи към Конгреса, е незабавно и неотложно ", сподели Блинкън. " Очакваме това да бъде импортирано в Народното събрание и да се гласоподава допустимо най-бързо ", добави той.

Камерън се във Флорида и с някогашния президент Доналд Тръмп, който е скептично надъхан към помощта за Украйна, и съобщи, че поддръжката за Киев е " жизненоважна за американската и европейската сигурност ". Камерън аргументира срещата си с Тръмп, като сподели, че за министрите е общоприета процедура да се срещат с опозиционни претенденти и добави, че двамата са разискали доста международни проблеми, само че не даде детайлности за диалога им.  " Това е изцяло в сходство с практиката, при която министри от държавното управление се срещат с политици от опозицията в навечерието на избори ", сподели той и означи, че двамата са разискали " редица значими геополитически тематики " и че както английски, по този начин и американски политици постоянно се срещат с представители на опозицията в своите страни.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР