Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви, че евентуалното участие

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви, че евентуалното участие
Коментари Харесай

САЩ: Интересът на Китай към Афганистан може да е положителен

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи, че възможното присъединяване на Китай в Афганистан може да бъде позитивно нещо , оповестява БиБиСи.

Той сподели, че това е по този начин, в случай че Китай се стреми към " спокойно разрешаване на спора " и " в действителност представително и приобщаващо " държавно управление .

Коментарите му пристигнаха откакто представители на талибаните посетиха Китай . Китай съобщи, че вижда, че талибаните играят значима роля в мирния развой и възобновяване на Афганистан.

" Никой няма интерес от военно завладяване на страната от талибаните, възобновяване на ислямско емирство ", сподели Блинкън, който бе запитан за диалозите по време на посещаване в Индия.

Той прикани талибаните да седнат на " масата за договаряния... спокойно ". Девет представители на талибаните бяха в сряда за договаряния в Китай.
 Талибаните договарят с Китай и твърдят, че не са опасност
Талибаните договарят с Китай и твърдят, че не са опасност

Китай подлага на критика Съединени американски щати и НАТО и чака от талибаните мир и сигурност за всички в Афганистан

В туит, представителят на талибаните съобщи, че Китай " е удостоверил уговорката си да продължи помощта си за афганистанците и съобщи, че няма да се намесват в проблемите на Афганистан, само че ще оказват помощ за решаването на проблемите и възобновяване на мира в страната ".

В изказване китайското външно министерство съобщи, че ще следва политика на " невмешателство " във вътрешните работи на Афганистан.

" Прибързаното евакуиране на Съединени американски щати и войските на НАТО от Афганистан в действителност бележи неуспеха на политиката на Съединени американски щати във връзка с Афганистан и афганистанският народ има значима опция да стабилизира и развие личната си страна ", разяснява Китай.

Насилието в Афганистан се е нараснало, като талибаните поемат контрола над огромни елементи от страната, до момента в който Съединени американски щати изтеглят войските си преди крайния период през септември.

Срещата на високо ниво в Китай демонстрира, че талибаните са приети на интернационална сцена като огромна политическа мощ .
 Игра на континенти: Как Путин и Си Дзинпин могат да блокират Байдън след Афганистан
Игра на континенти: Как Путин и Си Дзинпин могат да блокират Байдън след Афганистан

Съединени американски щати желаят бази и войски в Централна Азия, само че Русия и Китай няма да им позволят
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР