Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън поздрави вчера Бенямин Нетаняху,

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън поздрави вчера Бенямин Нетаняху,
Коментари Харесай

Нетаняху получи поздравления от Блинкън за новата управляваща коалиция в Израел

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън поздрави през вчерашния ден Бенямин Нетаняху, който разгласи в сряда, че е в положение да образува ново държавно управление на Израел, съобщи Франс прес.
Още по темата
На конференция през вчерашния ден Блинкън прикани Израел да продължи да си сътрудничи с Израел в името на сигурността, благосъстоянието и достолепието както на израелците, по този начин и на палестинците.

" Ще сме радостни да работим дружно с Израел в името на ползите и полезностите, които отдавна заемат централно място в нашите връзки ", посочи държавният секретар.

Новата ръководеща коалиция в Израел ще се състои от партията на Нетаняху " Ликуд " и от ортодоксални и крайнодесни политически сили.

В отговор на журналистически въпрос дали американската дипломация би работила с най-радикалните членове на новото държавно управление, Блинкън съобщи, че Съединените щати ще дефинират отношението си към израелските си сътрудници въз основата на политиките, които ще ползват.

Държавният секретар посочи още, че сред Съединени американски щати и Израел има традиция да се водят " доста откровени полемики ".
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР