Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън поздрави днес българския народ

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън поздрави днес българския народ
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ поздрави България за 3-ти март

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън поздрави през днешния ден българския народ по случай националния празник - Деня на освобождението, 3 март, оповестиха от Държавния департамент.
Прочетете още
" От името на Съединените американски щати насочвам нашите най-хубави пожелания към народа на България за вашия народен празник ", написа той.

" Тази година е специфична, защото означаваме 120-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки сред България и Съединени американски щати. През годините нашето другарство прерасна в многостранно партньорство. Като другари, сътрудници и съдружници от НАТО, ние се гордеем с нашите споделени полезности, до момента в който работим дружно, с цел да подсигуряваме мира, сигурността и просперитета на хората в нашите страни ", декларира Блинкън.

" Знайте, че ние сме с вас и вашите съседи, до момента в който се изправяме против компликациите, породени от непровокираната война на Русия против Украйна. Заедно сме по-силни с помощта на нашето съдействие по значими въпроси като върховенството на закона и демократичните институции, диверсифицираните и надеждни енергийни доставки и разширените стопански и междучовешки връзки сред нашите страни ", декларира държавният секретар на Съединени американски щати в своето приветствено обръщение.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР