Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън няма да се срещне

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън няма да се срещне
Коментари Харесай

Блинкън няма да се среща с външните министри на Русия и Китай на форума на Г-20

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън няма да се срещне с външните министри на Русия и Китай на срещата на Г-20 тази седмица в Ню Делхи, съобщи Агенция Франс Прес.

" Нямам желание да се срещам с нито един от двамата на срещата на Г-20 ", съобщи Блинкън пред кореспонденти в Ташкент, преди да отлети за Ню Делхи. Той добави, че чака да взе участие в груповите съвещания с тях.

Блинкън отхвърля да се срещне персонално с Лавров след нашествието в Украйна, като отхвърля съветските изказвания, че Кремъл е подготвен да разиска войната, стартирана от президента Владимир Путин.

" Ако Русия - президентът Путин - беше в действителност подготвена да се ангажира със смислена дипломация, нужна за преустановяване на експанзията, несъмнено, ние щяхме да сме първите, които ще работят за това, само че няма никакви доказателства за това ", сподели Блинкън.

" Истинският въпрос е дали Русия ще стигне досега, в който е в действителност подготвена да приключи експанзията си и да го направи по метод, който е в сходство с Устава на Организация на обединените нации. "

Лавров и Блинкън се срещнаха за финален път очи в очи през януари 2022 година в Женева, когато американският първи посланик насочи предизвестие за предстояваща инвазия. Той анулира следваща среща, когато стана ясно, че Русия е решена да нападне Украйна, което тя направи на 24 февруари.

Двамата са седели в една и съща стая по време на последната министерска среща на Г-20 през юли в Бали, където съгласно западни чиновници Лавров е избухнал, откакто е чул рецензии за войната. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР